flagman.bgВече се говори за умишлен палеж, но кой би спечелил,

...
flagman.bgВече се говори за умишлен палеж, но кой би спечелил,
Коментари Харесай

Кой се разхожда на последния етаж на „Нотр Дам“ минути след началото на пожара

flagman.bg

Вече се приказва за тенденциозен палеж, само че кой би спечелил, в случай че причинителят е от придвижването срещу аристокрацията?

Огънят, опустошил емблематичната катедрала „ Нотр Дам “ в Париж, несъмнено е една от най-големите национални произшествия за Франция. Ново видео от съдбовните за паметника на културата моменти обаче, хвърля нова светлина върху цялата обстановка.

На фрагментите се вижда по какъв начин мъж, облечен в черно и носещ светлоотразителна жилетка, се разхожда необезпокоявано по терасата на последния етаж в църквата минути след началото на огнената буря. Жълта жилетка.

Спекулациите незабавно потеглиха из цялото интернет пространство - като добре смазана машина за агитация – „ Жълтите жилетки възпламениха катедралата „ Нотр Дам “. И това е предстоящо. А може би даже манипулирано.



Движението на „ Жълтите жилетки “, което за пети следващ месец не сприра да желае оставката на държавното управление и в частност на президента Еманюел Макрон, се разраства с всяка минала седмица на митинг по улиците на Париж.  Макар на моменти участниците в шествията да са прекомерно нападателни, техните претенции в действителност са разумни, а самото придвижване последователно ескалира в проявата на първото в модерната история гражданско придвижване срещу аристокрацията. Такова, каквото де факто би могло да промени статуквото. И това несъмнено плаши мнозина. 

На този стадий не трябва да вършим съпоставения с палежа на Райхстага в Германия , посредством която интервенция под подправен байрак Хитлер се бетонира на власт до гибелта си и края на най-кървавата в историята на човечеството война през 1945 година Но несъмнено в фрагментите нещо наподобява съмнително.

Най-важно в тази ситуация е да си зададем елементарен върпрос. Ако в действителност някой последовател на „ жълтите жилетки “ е направил палеж, то би ли той нахлузил светлоотразителна жилетка, до момента в който го прави? Би ли рискувал цялата идея, която толкоз доста обича, за едното показно. Защото в случай че записът е достоверен, то той безусловно погребва „ жълтите жилетки “

Отговорите на тези въпроси и заключенията от тях оставяме на читателите. Но е реалност, че даже и в този ранен стадий от следствието, има сведения, че пожарът в катедралата Нотр Дам в реалност е разследване на тенденциозен палеж. 

Въпросът, несъмнено, е кой би спечелил най-вече от сходно действие? Жълтите жилетки или техните съперници?
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР