flagman.bgБившата боксова легенда Руди Люберс, който бедстваше с приятелката си

...
flagman.bgБившата боксова легенда Руди Люберс, който бедстваше с приятелката си
Коментари Харесай

Холандците си прибраха боксьора, който бедстваше край Кошарица

flagman.bg

Бившата боксова легенда Руди Люберс, който бедстваше с приятелката си Риа в несебърското село Кошарица, се прибра в родината си, заяви " Флагман ". В петък той още веднъж стъпи в Холандия, откакто години наред се скиташе по света, а през последните 7 живееше в плътски условия в мини ван в българското село, написа ad.nl.

Всички от страната на лалетата се сплотиха в обща идея да оказват помощ на тогавашната боксова звезда. Сега Люберс е благополучен, че се завръща в Холандия и е признателен на всички, които помогнаха на него и Риа. В благотворителна идея холандския народ, а и всички почитатели на силовия спорт събраха над 35 хиляди евро, с цел да оказват помощ на фамилията.

Синът на Руди – Марко Люберс, дойде в България и се погрижи за положението на татко си, като го настани в хотел в Слънчев бряг. Днес фамилията е в Холандия и желае успокоение поради медийния звук, който се подвигна към бедстването на легендата.

„ Странно е да се върнеш “, сподели сбито 73-годишният боксьор, който през 1973 година в Джакарта даже се е изправил против великия Мохамед Али, издържал е 12 рунда, само че е изгубил по точки.

 

„ Щастлив съм от всичките позитивни послания от Холандия. Отне ми доста години, с цел да се върна обратно ”, споделя Руди.

Люберс живееше в България в ужасяващи условия дружно с приятелката си Риа и двайсетина бездомни кучета. Те нощуваха в руина – остарял, амортизиран миниван, без отопление или електричество. Риа беше с толкоз влошено здравословно положение, че незабавно е призната в болница, а идната седмица ще бъде превозена до лечебно заведение в Холандия, където медици ще продължат да поставят грижи за нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР