ФК ЦСКА 1948 е последният полуфиналист в тазгодишното издание на

...
ФК ЦСКА 1948 е последният полуфиналист в тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Дузпа в 117-ата минута прати ФК ЦСКА 1948 на полуфинал за Купата на България

ФК ЦСКА 1948 е последният полуфиналист в тазгодишното издание на шампионата за Купата на България. Третият в efbet Лига в профил Арда след триумф 1:0, пристигнал с изиграването на спомагателни 30 минути. В воин за " алените " се трансформира бразилецът Педриньо, който вкара победния гол от дузпа в 117-ата минута. Наказателният удар бе отсъден след ревизиране с ВАР от съдията Валентин Железов. По-рано в този четвъртфинал той направи противоположното и тогава анулира към този момент свирена дузпа, само че за домакините.

От Арда могат да съжаляват, че не докараха нещата най-малко до осъществявания от бялата точка, защото имаха по-чистите положения. Отличен мач за ФК ЦСКА 1948 обаче изигра Даниел Наумов, който на няколко пъти отрази удари на Преслав Боруков.
 Снимка 613211
Източник:

Така възпитаниците на Тодор Янчев чакат своя конкурент на полуфиналите да бъде явен на следващия ден, когато в 11:00 часа ще бъде теглен жребия за предпоследната фаза от шампионата. До него доближиха селекциите на ФК ЦСКА 1948, Локомотив (София), Лудогорец и Черно море.

Началото на дуела беше леко забавено, откакто основният рефер Валентин Железов имаше проблеми със своята екипировка. Надзирателят от бургаския затвор не разполагаше с съответно окабеляване за връзката с ВАР-буса. За минути неточността беше отстранена и борбата в Кърджали започва.

ФК ЦСКА 1948 беше първият тим в мача, сътворил забавна обстановка в този четвъртфинал. Педриньо центрира остро от фаул, а топката срещна телата на трима играчи в " небесносиньо ". За наслада на Васил Симеонов не се случи по този начин, че кълбото да се отклони съдбовно в неговата врата.
 Снимка 613209
Източник:

Педриньо продължи да бъде един от рисковите футболисти на гостите, а в 7-ата минута №8 насочи хубав " падащ лист " от над 20 метра, който заслужаваше възторженостти, само че пък нямаше нужната акуратност.

Арда отговори на предизвикването едвам към 18-ата минута, когато също изкова своя късмет след статично състояние. При него Абубакар Тунгара скочи най-високо за топката и продължи за Станислав Иванов. Бившият футболист на Левски обаче пое неприятно кълбото, затвори си ъгъла за пукотевица и по-късно изрита безпомощно над трибуните на " Арена Арда ".

От самото начало на дуела, Светослав Ковачев се представяше повече от сполучливо при самостоятелните си надигравания с бразилското попълнение на ФК ЦСКА 1948 - Сидклей. Нова серия от финтове в 21-ата минута, разреши на юношата на Лудогорец да насочи марков за себе си шут към далечния ъгъл, който обаче не порази мрежата на Дани Наумов.
 Снимка 613212
Източник:

Радослав Цонев не беше надалеч от това да изненада вражеския вратар, откакто в 37-ата минута насочи шут от доста далечна отдалеченост. Коварната топка затрудни Наумов, но националът на България улови малко преди опита за голова добавка на Тунгара.

Краят на първото полувреме можеше да донесе и мечтаната преднина за Арда. Зоната на Сидклей още веднъж се оказа компрометирана, а Деян Лозев съумя да насочи задоволително рисково центриране в дребното вратарско поле. Там хвърлилият се на шпагат Преслав Боруков съумя да отклони напълно малко топката, само че Наумов още веднъж показва висока класа и с отличния си инстикт съумя да избави.
 Снимка 613207
Източник:

Подобно на първото полувреме, началото още веднъж бе подвластно на офанзивните дейности, демонстрирани от футболистите на ФК ЦСКА 1948. " Червените " на Тошко Янчев направиха няколко рискови захода към вратата на кърджалийци, само че без завършващ удар.

Страхотна опция се откри пред футболистите на Арда в 52-ата минута. Парвизджон Умарбаев направи слаба интервенция в битка за топката към центъра, като в желанието си за игра той несъзнателно " изведе " Абубакар Тунгара самичък против Даниел Наумов. №7 беше догонен от Джонатан, само че и това не постави завършек на " небесносинята " акция. Кълбото, малко щастливо, стигна до Преслав Боруков, получил отличната опция да приключва, само че и този път той загуби борбата " едно в едно " с съвършения довечера Наумов.
 Снимка 613204
Източник:

Голямо отчаяние обзе трибуните на " Арена Арда " в 54-ата минута. Тогава реферът Валентин Железов отсъди дузпа поради игра с ръка на Сидклей от ФК ЦСКА 1948. Почти незабавно арбитърът обаче получи информация от ВАР и след деликатно ревизиране анулира своето в началото присъждане.

В рамките на десетина минути футболистите на Александър Тунчев насочиха няколко изстрела от отдалеченост, които по този начин и не намираха задачата.

ФК ЦСКА 1948 можеше да си подпечата " виза " за полуфиналите с първото си голово състояние в този турнирен конфликт. Е, то пристигна в 90-ата минута, само че пък си беше задоволително страховито. Включилият се в офанзива Лазар Марин се пребори за отклонена топка при центриране и от близко насочи с глава, единствено с цел да види по какъв начин Васил Симеонов прави уверено избавяне, оставяйки двете нули на светлинното табло. Така срещата влезе в продължения.
 Снимка 613202
Източник:

Първото стойностно състояние през първото продължение бе за Арда. В 101-ата минута Ел Мами Тетах получи отдясно, навлезе в наказателното поле, настройки си топката за удар и шутира, само че Наумов улови.
 Снимка 613198
Източник:

На Валентин Железов се наложи за повторно да употребява системата ВАР, този път в надалеч по-деликатен миг от четвъртфинала - четири минути преди края на второто продължение. Тогава Милен Желев се пребори за топката в своето наказателно поле, само че пък се и видя, че това става благодарение на лявата му ръка. Преглеждането на екрана край пистата даде задоволително изясненост на Железов, че в дейностите на №8 е имало предумисъл и по този начин той уточни дузпата. С виновната задача се нагърби бразилецът Педриньо, който преодоля Симеонов макар обстоятелството, че стражът " хвана " ъгъла на осъществяването.

В оставащите мигове на срещата от Арда нямаха нужното време за реакция и по този начин ФК ЦСКА 1948 се трансформира в последния полуфиналист от шампионата за Купата на България.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР