ФК Пирин Благоевград подаде жалба до Апелативната комисия на БФС,

...
ФК Пирин Благоевград подаде жалба до Апелативната комисия на БФС,
Коментари Харесай

Пирин подаде жалба към БФС заради Манолев и клуба

ФК Пирин Благоевград подаде тъжба до Апелативната комисия на БФС, с която апелира решението на Дисциплинарната комисия на централата за налагането на имуществена санкция на клуба в размер на 37500 лв. и лишаването от спортни права за пет срещи на капитана на тима Станислав Манолев.

Решението за глобата бе взето на днешно съвещание на ДК "за дейности или бездействия, с които се наскърбява достолепието на разположение или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата " на съображение член 37, алинея 2, б. б от Дисциплинарния устав за сезон 2021/2022.
Причина за това стана размяната на реплики сред Манолев и Амос Юга в мача сред ЦСКА и Пирин Благоевград в неделя за състезание.

Освен гореспоменатите санкции, Пирин е лишен от домакинство за една среща, което е сменено със възбрана за игра пред аудитория. Това решение не предстои на обжалване и значи, че семейството на Лудогорец от 6-ия кръг на efbet Лига в неделя, 29 август, 21:00 ч. ще се играе без наличието на почитатели.

"Смятаме, както наказването от 37500 лева, наложено на нашия клуб, по този начин и наказването от пет срещи отнемане от спортни права на нашия футболист Станислав Манолев за несправедливи, поради извънредно неразбираемите и съмнителни претекстове, довели до тяхното налагане.

Надяваме се, че Апелативната комисия, водена от справедливостта и вземайки поради действителните обстоятелства, ще почете нашата тъжба и ще понижи наложеното ни от ДК наказване ", се споделя в мнението на управлението на Пирин.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР