Физиците от научно-техническия университет на Китай направиха още една стъпка

...
Физиците от научно-техническия университет на Китай направиха още една стъпка
Коментари Харесай

Китайските физици първи в света постигнаха квантова заплетеност на 18 кубита

Физиците от научно-техническия университет на Китай направиха още една стъпка към основаването на повсеместен квантов компютър. Те реализираха квантова усложненост с 18 кубита. При предходния връх квантовата усложненост бе реализирана при 10 кубита и бе подложен от същата група учени.
Една от особеностите на квантовата усложненост е напълно нежната връзка. Учените, които се пробват да я употребяват за на практика цели, подхващат съществени старания, с цел да запазят кохерентността, нарушавана от въздействието на външната среда.

Китайските физици са постигнали върха посредством едновременното потреблението на три степени на независимост. Това са траекторията, поляризацията и орбиталният ъглов миг на шест фотона. Тяхното съчетаване дава устойчиво 18-кубитово положение.



Пълният надзор върху заплетените частици дефинира фундаменталната дарба за обработка на квантова информация, се споделя в новата научна работа.

Да си напомним, че преди година Китай сложи връх и за най-голямо разстояние на връзката на два заплетни фотона – 1200 километра.

Но за основаването на работещ квантов интернет това напълно не е задоволително. Необходимо е заплетеността да поражда бързо и да продължава задоволително дълго. Това ненапълно бе реализирано от холандските физици, които демонстрираха възникването на квантова усложненост до 40 пъти в секунда.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР