Физиката ни дава достатъчно сведения за четирите елемента- въздух, земя,

...
Физиката ни дава достатъчно сведения за четирите елемента- въздух, земя,
Коментари Харесай

Какво е Етер?

Физиката ни дава задоволително сведения за четирите елемента- въздух, земя, вода и огън. Съществува обаче и пети детайл, именуван Ефир, Етер, Квинтесенция, Божествена парченце. Какво съставлява той?

Същност на Етера

Според Аристотел класическите детайли се движат линейно и се трансформират. Петият детайл е в небесната област и не има качествата на познатите ни четири детайла. Няма характерности като мокрота, сухота, мраз, жега и други.

Платон го дефинира като Етер и споделя, че това е най-тънкият, чист и транспарантен пласт. Гръцката митология го дефинира като въздуха за боговете. Смята се, че там се завръщат душите, откакто изоставен материалния свят.

Науката също се занимава с Етера. Менделеев твърди, че в него е тайната на битието. Най-лек от всички детайли милиони пъти. Менделеев му дава името Нютоний и го поставя като детайл от нулевата група в своята периодическа таблица. След гибелта му таблицата е изменена тъкмо в тази част.

Образуване на Етера

 Същност на Етер Снимка: janicklh33/ pixabay.com

Съществуват единствено догатки по какъв начин се получава Етер. Смята се, че е резултат от супернови или стълкновение на неутронни звезди, тъй като е нужна доста сила, с цел да се генерира етер. Никола Тесла се занимава в детайли с етера и има концепции за него.

Проявления на Етера

Етерът е отстранен като детайл от таблицата на Менделеев, тъй като няма никакви научни способи, доказващи съществуването му. Все отново съществува нещо несъмнено към етера, само че не се приказва за него като проявяване навръх този неосезаем детайл. Това са лъченията, пронизващи Вселената на всички места. Ние сме в положение да записваме единствено електромагнитните лъчения. Остават слабите, мощните и гравитационните. Слабите и мощните се допуска, че са единствено в атома. Гравитацията пронизва Вселената в познатата на нас част. Гравитационните взаимоотношения са може би обвинените за съществуване на Етер. Не е инцидентно, че Менделеев назовава етера Нютоний, тъй като откриването на гравитацията е най-значителното научно достижение на Нютон.

Оценка на Етера

 Какво е Етер?

Може би най-точната оценка за смисъла на Етера дава Тесла. Той споделя, че всичко, което ни заобикаля, произлиза от една първична субстанция, изпълва цялото пространство и се назовава примитивен Етер. Проявява се през целия живот като Прана. Това е съзидателна креативна мощ през цялото битие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР