Физикът Стивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen

...
Физикът Стивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на английски: Stephen
Коментари Харесай

Последната прогноза на Стивън Хокинг: Вселената ще потъне в тъмнина

Физикът Стивън Хокинг Професор Стивън Уилям Хокинг (на британски: Stephen William Hawking) е... към профила е завършил труд, в който прави последната си прогноза за края на света, на смъртното си легло, написа в. "Дейли мирър ". В текста той разказва по какъв начин Вселената ще потъне в мрачевина, защото всичките й звезди ще изчерпат енергийните си ресурси.

Освен това трудът разкрива по какъв начин човечеството може да получи пробни доказателства за съществуването на паралелни вселени, като дава математическите калкулации, които ще бъдат нужни за галактическо проучване в тази посока.

Видният английски академик проф. Стивън Хокинг умря спокойно в съня си в дома си в Кембридж, Англия, предходната седмица. Той беше на 76-годишна възраст. Когато заболява от амиотрофична латерална склероза още на 21 години, лекарите му дават едвам две години живот.

Хокинг по този начин и не беше почетен приживе с Нобелова премия, без значение от многочислените оферти тя да му бъде присъдена за научния му принос.

"Той постоянно беше номиниран за Нобелова премия и трябваше да я получи. Сега в никакъв случай няма да може ", сподели проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг приключва дни преди кончината си.

"Фактът, че тези открития не са били доказани с наблюдения, е било и основното затруднение ", означи в изявление пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, обвързвана с тъмната материя и разширението на Вселената. Специалистът също по този начин разясни, че Нобеловата премия се присъжда не за повсеместен принос в науката, а за съответни открития.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР