Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последното

...
Физикът Стивън Хокинг е приключил труд, в който прави последното
Коментари Харесай

Хокинг прави последното си предсказание за края на света дни преди смъртта си

Физикът Стивън Хокинг е завършил труд, в който прави последното си предсказване за края на света, на смъртното си легло, осведоми в. "Дейли мирър ".

В текста той разказва по какъв начин Вселената ще потъне в мрачевина, защото всичките й звезди ще изчерпат енергийните си ресурси.

Стивън Хокинг възнамерява да пътува до Космоса и още...

Стивън Хокинг прикани за международно държавно управление

Освен това трудът разкрива по какъв начин човечеството може да получи пробни доказателства за съществуването на паралелни вселени, като дава математическите калкулации, които ще бъдат нужни за галактическо проучване в тази посока.

Видният английски академик проф. Стивън Хокинг умря на 76 година спокойно в съня си в дома си в Кембридж, Англия, предходната седмица.

На 21 година той е диагностициран с амиотрофична латерална склероза, тогава лекарите му дават едвам две години живот.

Въпреки това болестта не стопира научната му активност. Използва специфичен уред и компютър, които му разрешават да написа публикации и да комуникира с хората посредством виртуален глас.

Стивън Хокинг: До 100 години би трябвало да напуснем Земята

А какво сподели Хокинг за края на света - вижте тук

Английският физик-теоретик Стивън Хокинг по този начин и не беше почетен приживе с Нобелова премия, без значение от многочислените оферти тя да му бъде присъдена за научния му принос.

Във видеото по-долу вижте 21 вдъхновяващи цитата от Стивън Хокинг

"Той постоянно беше номиниран за Нобелова премия и трябваше да я получи. Сега в никакъв случай няма да може ", сподели проф. Томас Хертог, който е съавтор на теорията, която Хокинг приключва дни преди кончината си.

Хокинг: Преди Големия гърмеж не е съществувало нищо

21 вдъхновяващи цитата на Стивън Хокинг

"Фактът, че тези открития не са били доказани с наблюдения, е било и основното затруднение ", означи в изявление пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел, който се занимава с проблематиката, обвързвана с тъмната материя и разширението на Вселената.

Специалистът също по този начин разясни, че Нобеловата премия се присъжда не за повсеместен принос в науката, а за съответни открития.



Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР