Фицо обеща да сложи край на военната помощ за УкрайнаЗа

...
Фицо обеща да сложи край на военната помощ за УкрайнаЗа
Коментари Харесай

Бивш премиер спечели изборите в Словакия

Фицо даде обещание да постави завършек на военната помощ за Украйна
За държавно управление ще е нужна коалиция

Словашката лява партия на някогашния повторен министър председател на страната Роберт Фицо победи на парламентарните избори в Словакия, само че ще би трябвало да завоюва съдружници, с цел да образува държавно управление, съобщи Ройтерс.

Това демонстрират резултатите от преброяването на гласовете в 98% от изборните региони. Според тях партията на Фицо “Смер - Социална народна власт ” води с 23,37% от гласовете. Либералната “Прогресивна Словакия ”, на която предизборните изследвания отреждаха победа, се класира втора с 16,86% поддръжка. Трета е лявата партия “Глас - Социална народна власт ”, която получи 15,03% от гласовете и може да се трансформира в главен фактор за съставянето на идващото държавно управление.

Лидерът на “Глас - обществена народна власт ” Петер Пелегрини, който също е някогашен министър председател на Словакия, остави отворени опциите си за бъдещи обединения.

Предвижда се, че при държавно управление, ръководено от Фицо и неговата партия, Словакия би последвала Унгария, с цел да оспори консенсусната позиция на Европейския съюз във връзка с поддръжката за Украйна. Едно от главните предизборни обещания на Фицо бе Словакия да приключи военната помощ за Украйна.

Задава се и по-нататъшна смяна в района против политическия демократизъм, ако консервативната партия “Право и правдивост ” завоюва изборите в Полша по-късно този месец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР