Фитнесите ще отворят на първи февруари след като представители на

...
Фитнесите ще отворят на първи февруари след като представители на
Коментари Харесай

„Марш на свободата“: Заведенията отварят на 1 февруари - независимо какво е решението на Щаба

Фитнесите ще отворят на първи февруари откакто представители на сектора са получили уверението на здравния министър. Ресторантите също ще отворят порти, без значение от решението на Щаба.

Вече е ясно, че притежателите на заведения у нас провеждат „ Марш на свободата “ – народен митинг, плануван за 27 януари

В същото време от фитнес залите са се срещнали със здравния министър проф. Костадин Ангелов и са получили увещание, че от 1 февруари ще могат още веднъж да работят.

„ Започнахме подготовка за отваряне. Очакваме по-слаба посещаемост в залите, само че хората, които са интензивно спортуващи, ще се завърнат в залите. Чисто човешки ние сме съпричастни с нашите сътрудници в ресторантьорския отрасъл и ще ги подкрепим в този митинг “, сподели треньорът Христо Чанев пред БТВ. 

Собственикът на столичен бар Иван Стоичков ще поддържа сътрудниците си по време на демонстрацията, оповестена за 27 януари. Той изясни, че от административна позиция доста мъчно може да се получи държавна помощ за последствията върху бизнеса му.

" Трудно се оправяме, всички сме в неплатен отпуск и чакаме помощи. Последно работихме през края на ноември при съблюдаване на ограниченията. Надявам се най-малко градините да бъдат пуснати. Надявам се да има разговор с държавното управление, а не интриги “, сподели Иван. Други ресторантьори оповестиха, че без значение какво решение вземат управляващите за сектора, те демонстративно ще отворят заведения та си на 1 февруари.

„ Това което тормози хората са не толкоз самите ограничения, а това, че те не се постановат съразмерно. Липсва изясненост за какво в избрани браншове може едно, а в други – друго. Защо едни се затварят, а други – не, уточни в предаването  „ Тази събота и неделя “ юристът по здравно право Мария Петрова. Според нея страната не е съумяла да вдъхне убеденост, че се грижи еднообразно за всички и, че всички ограничения са в интерес на публичното здраве.

Ние сме Швеция с едни популистки затворени заведения , с цел да можем да кажем, че вземаме ограничения “ , съобщи Евгени Зумпалов. По думите му визитите в заведенията за хранене и заведения та не усилват случаите на ковид.

Когато се постанова една мярка, тя би трябвало да бъде съобразена с някакви данни. Не считам, че заведения та са главния проблем на страната по време на пандемия.  Имаше безпределно доста бизнеси, които също бяха повлияни. Недоволството идва от това, че страната не съумя да обезпечи идентични благоприятни условия и помощ, на всички бизнеси, които затвори. Друг е въпросът дали тези бизнеси в предишното са били задоволително лоялни и са дали своя принос за страната “, разяснява юрист.

„ При нас публични поръчки и евро стратегии няма, знаем къде стават най-големите измами. Ако някой не е бил предан, за това си има държавни органи “, означи в отговор Евгени Зумпалов.

„ Тази мярка с 24 лева дневно беше оповестена в края на октомври, а занапред стартират да се получават тези пари. Протестното отваряне е единствено концепция, за в този момент изрично решение има единствено за митинга, който сме оповестили като концерт – дискотека пред Министерския съвет “, съобщи Зумпалов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР