Фитнес-инструкторът от Бристол - българинът Иван Димитров, който бе заснет

...
Фитнес-инструкторът от Бристол - българинът Иван Димитров, който бе заснет
Коментари Харесай

Българинът, надраскал Колизеума, с писмо до Рим: Не си дадох сметка, че това е историческа сграда

Фитнес-инструкторът от Бристол - българинът Иван Димитров, който бе сниман да чегърта името си с ключове по стената на Колизеума в Рим, е написал извинително писмо до кмета на италианската столица, в което споделя, че „ не си е дал сметка, че това е остаряла историческа постройка “, заяви електронното издание на „ Дейли мейл “, представено от БНР.

От кметството в Рим обаче са декларирали, че „ писмото е сюрреалистично и цялостна нелепост “.

Видеото, снимано от американски екскурзиант по какъв начин роденият в България, само че живеещ в Англия Иван Димитров чегърта името си и това на неговата британска другарка Хейли Брейси на тухлената зидария на историческия монумент, който е на близо 2000 година, обиколи света, а италианските управляващи обявиха, че причинителят го грози санкция до 15 000 евро и пет години затвор.

„ Дейли мейл “ твърди, че Иван и Хейли към този момент са се завърнали в Бристол от триседмичната си обиколка в Европа.

Изданието обаче добавя, че има сведения, че българинът е написал писмо до кметството в Рим, в което се споделя: " Съзнавайки сериозността на осъщественото действие, с тези редове желая да насочва най-искрените си извинения към италианците и към целия свят за вредите, породени на монумент, който в действителност е завещание на цялото човечество. Признавам с надълбоко оскърбление, че едвам по-късно, което за жалост се случи, научих за древността на паметника “.

Последвала е незабавна реакция на градския съвет в Рим, която гласи: `Що за нелепости и какво сюрреалистично писмо. Какво равнище на обучение има този човек, с цел да не знае смисъла на Колизеума? Това е просто опит да се успокоят пристрастеностите. Ако той е бил толкоз угрижен, за какво му трябваха съвсем две седмици, с цел да написа, за какво не се извини по-рано? “.

Очаква се делото против Иван Димитров да бъде гледано идната година. Той обаче няма да бъде екстрадиран в Италия и не е нужно да участва персонално.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР