Fitch понижи рейтинга на дълга на САЩ, позовавайки се на политическото „влошаване“

...
Fitch Ratings понижи кредитния рейтинг на САЩ от най-високия рейтинг,
Коментари Харесай

Fitch Ratings понижи кредитния рейтинг на САЩ от най-високия рейтинг, позовавайки се на нарастващия дълг на нацията и подкопаващата се политическа стабилност.

„Според Fitch, има постоянно влошаване на стандартите на управление през последните 20 години, включително по фискални и дългови въпроси“, каза рейтинговата агенция във вторник. „Повтарящите се политически противопоставяния за ограничаване на дълга и решенията в последната минута подкопаха доверието във фискалното управление.“

Рейтинговата агенция цитира и САЩ. „сложен процес на бюджетиране“ и липсата на средносрочно финансово планиране, в сравнение с неговите връстници, в обяснението на понижението до AA+ от САЩ. предишно ниво AAA. Тези фактори, съчетани с фискалните шокове от пандемията, новите разходи и намаляването на данъците, доведоха дълга до 113% от националната икономическа продукция, доста над нивата отпреди пандемията.

намали рейтинга на нацията с една степен, след като продължителните спорове в Конгреса доведоха САЩ до фалит.

Въпреки понижаването на рейтинга, Fitch отбеляза няколко положителни страни, към които САЩ се стремят, включително „голямата им, напреднала, добре диверсифицирана икономика с високи доходи, подкрепена от динамична бизнес среда“ и статута на щатския долар като световна резервна валута, "което дава на правителството изключителна гъвкавост при финансиране", каза рейтинговата компания.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР