Фискалният съвет на България – независим орган, който има за

...
Фискалният съвет на България – независим орган, който има за
Коментари Харесай

Фискалният съвет хареса бюджета на Касата

Фискалният съвет на България – самостоятелен орган, който има за цел да следи за спазването на числовите фискални правила, дава позитивно мнение по, която следва през днешния ден да бъде прегледана на първо четене от депутатите в Народното събрание.

Проектът на ЗИД на бюджета на НЗОК за 2022 година планува нарастване на здравноосигурителните доходи вследствие на предстоящите приходи от здравноосигурителни вноски, отразяващи растежа в размера на пенсиите.

В резултата на спомагателните приходи, в разходната част на бюджета се подхващат преразпределения в настоящите разноски и прехрана на административната активност, които се стимулират с предстоящи потребни и извънредно нужни резултати, най-важните от които са ориентирани към хората в неравностойно състояние, регистрират от Фискалния съвет.

Предвидените разноски за прехрана на административната активност включват и спомагателен кръг от действия, измежду които електронни системи за сигурност във всички обекти на Централното ръководство на НЗОК и 28 РЗОК и автоматизиране на процесите, което е причина за модернизиране на системата и поддържането на нейната непоклатимост и сигурност, означават още от там.

С плана на ЗИД на бюджета на НЗОК за 2022 година е осъществена спестовност в размер на 46 245 000 лева от прехвърлянето от централния бюджет, вследствие на отпаднала нужда за погашение на спомагателни трудови хонорари заради анулацията на изключителната епидемиологична конюнктура, установяват от ФС и декларират, че направеният разбор дава съображение на ФС да съгласува плана на Закона за изменение и допълнение на Закона за бюджета на НЗОК за 2022 година

По мнението на Съвета, планирането на по-високи разноски следва да е обвързано с даване на по-добро качество на обществените услуги, което обаче не постоянно се реализира.

„ От позиция на финансова обезпеченост секторът разполага с запаси, само че оптимизацията при разходването им е наложителна за постигането на по-добри резултати. С сегашния план на ЗИДЗНЗОК се оферират съответни стъпки за оптимизация на разноските в здравната система по линия на осъществените икономии вследствие на анулираната на 1.04.2022 година епидемиологична конюнктура “, регистрират от там и напомнят, че още при залагането на спомагателните хонорари за лекари и фармацевти (600 лева.), медсестри (360 лева.) и санитари (120 лева.) са изказали своето противоречие.

Изглежда икономията на 46 млн. лева поради анулацията на епидемиологичната конюнктура е удовлетворила в задоволителна степен ФС, с цел да даде органът своето позитивно мнение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР