Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там

...
Фискалният резерв към 5 юни е 10,2 млрд. лева. Там
Коментари Харесай

Гълъб Донев за 4-те млрд.: Лъжа, не знам как сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета

„ Фискалният запас към 5 юни е 10,2 милиарда лв.. Там са и парите 3,9 милиарда лв. на Сребърния фонд и към 4 милиарда лв. европейски средства. Не са разблокирани и не са харчени пари “.

Това разяснява пред БТВ някогашният длъжностен министър председател Гълъб Донев.

„ Не се опасяваме от проверка “, съобщи той. 

„ Заместник-министрите не са уволнени, а са освободени. Голяма част от тях желаеха да бъдат освободени от мен преди да пристигна постоянното държавно управление. За мен буди неразбиране фактът, че двете най-големи парламентарно показани обединения нямат фрагменти за втория ешалон на властта и оценят позитивно работата на служебния кабинет и експертизата на зам.-министрите. Това е естествената процедура “, твърди някогашният министър-председател.

Донев разяснява и появилата се в медии информация, че в последните дни на ръководството на служебния кабинет са били разпределени 4 милиарда лв. за ремонта на пътищата през идващите четири години.

„ Не знам по какъв начин сме ги раздали дали в чувалчета, или сакчета. Това е втората неистина ден, откакто служебното държавно управление съобщи властта. Няма никакви преведени пари на пътностроителни компании. За първи път служебното държавно управление организира публични поръчки по пътното строителство. За да се проведат тези публични поръчки, те са стартирали в средата на февруари, в този момент са на заключителен стадий. Няма нито един подписан контракт и нито един преведен лев. Това го направихме, с цел да не се окаже постоянното държавно управление в обстановката, в която се оказахме ние – август встъпваме и нямаше нито един контракт за пътно поддържане, за пътни поправки, за зимното поддържане “, твърди той.

За повече по тематиката, той прикани да бъде питан някогашният министър Шишков.

„ Имате телефона на някогашния министър Шишков, в този момент проектант, поканете го. Той с удоволствие ще изясни какво е направено “, сподели още той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР