Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж.

...
Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж.
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Бюджет 2022 е проинфлационен и популистки

Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения напредък. Тази позиция изрази Кирил Симеонов от "Има подобен народ " по време на дебатите по първо четене на бюджета за 2022. Настоящия бюджет обаче е бюджет на растежа, счита той.

Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на от уточни, че партията се отнася съществено и отговорно към бюджета.

,,Този бюджет е доста значим, по-голям от бюджетите от последните години'', разяснява националният представител и прикани обществото да разбере, че дългът е по-нисък от плануваното

Условията за вложения за неприятни. Инвестиционните разноски в последните години не се извършват, акцентира Цонев и изрази безпокойство, че и с този бюджет ще се случи същото.

Депутатът изиска да се спре наклонността за повишаване на дълга.

,,Бюджетът е проинфлационен'', безапелационен бе Цонев.

Бюджетът може и да е специфичен, само че не е най-социалният, отсече националният представител, съгласно който обаче сигурно бюджетът е популистки.

Депутатът напомни мотото на Бил Клинтън: "Икономиката, глупако ", като обаче го добави: "Икономиката, глупако, не репресиите ".

,,Бюджетът не е оптимално социалният'', призна по-късно и финансовият министър Асен Василев. Той е много обществен и е резистентен във времето съгласно него. Инвеститорите, по думите му, били доста щастливи, тъй като никой към този момент не ги рекетирал.

Ние наследяваме една ужасна известност, увери Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР