Фишове и други билети за игри, организирани от Българския спортен

...
Фишове и други билети за игри, организирани от Българския спортен
Коментари Харесай

Менда Стоянова с важна новина как късметлиите от лотарията ще си получат парите

Фишове и други билети за игри, проведени от Българския състезателен тотализатор (БСТ), към този момент ще се оферират единствено от чиновници на държавното сдружение и в обекти, които са негова благосъстоятелност или наети, оповестява в. "Труд ".

Освен това местата за продажба на тези хазартни игри ще би трябвало да са ясно обособени и означени. Това взеха решение народните представители в бюджетна комисия, които гласоподаваха промени в Закона за хазарта.

Вече няма да се продават фишове в магазини като плод зарзават или да се връщат като ресто, изясни ръководителят на комисията Менда Стоянова от ГЕРБ.

Председателят на тотото Дамян Дамянов акцентира, че това ще докара до по-лоши финансови резултати за сдружението, защото сега от общо 1553 търговски обекта, които оферират фишове и талони на тотото, едвам 550 са благосъстоятелност на БСТ.

Останалите са комисионери – пощенски станции, магазини и будки. Външните снабдители са осъществили оборот от 24 млн. лева за 2019 година, изясни Дамянов. През 2015 година и 2016 година са затворени и близо 200 тото пункта поради осъществени загуби от активността им в размер на 1,5 млн. лева, а активността им е трансферирана на външни компании.

Депутати обаче не се съгласиха с доводите му и одобриха смяната, наблягайки че родният състезателен тотализатор към този момент ще е монополист след възбраната на частните
лотарии, която също беше подкрепена. Приети бяха и текстовете за възбраната на хазарт наоколо до учебни заведения, както и потребността от единодушие на всички живущи в блока, в случай че се планува в него да има сложени ротативки или да се провеждат други хазартни игри.

Спечелилите от досегашните частни
лотарии и към момента не са получили парите си ще могат да го създадат по реда на общите условия на уредниците, на които са се съгласили, участвайки в играта, изясни Менда Стоянова. Държавата не планува гаранции за късметлиите или периоди, в които да им бъдат изплатени облагите, защото това са частно правни връзки.

Лицензите на уредниците на всички частни
лотарии ще бъдат отнети 3 дни след влизане на променения Закон за хазарта в действие, когато текстовете бъдат обнародвани в държавен вестник, добави Стоянова. Непродадените билети би трябвало да бъдат унищожени до края на годината.

Депутатите одобриха и метода на реклама на
хазартни те игри да остане по в този момент съществуващите правила. Те отхвърлиха препоръчаното на Българска социалистическа партия да се забрани и непрякото промотиране на сходни игри посредством оповестяване на облаги, резултати от надпревари, изтегляне на тиражи и посредством логотата на спонсори по време на спортни прояви.

Валери Симеонов от групата на Патриотите съобщи на Българска социалистическа партия, че в случай че в този момент те поддържат предлаганите текстове в бъдеще той ще се съгласни на смяна на Закона за
хазарта и приемане на по-строги регулации за рекламата на тази активност. Освен това ще упорствам и за възбрана на казината и игралните зони отвън курортите и граничните места, добави Симеонов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР