Фишинг атаките от името на НАП са част от т.нар.

...
Фишинг атаките от името на НАП са част от т.нар.
Коментари Харесай

Експерт за фалшивите имейли от НАП: Човешкият фактор остава

Фишинг офанзивите от името на Национална агенция за приходите са част от така наречен ”социално инженерство ”. Трудно е човек да бъде защитен от тях. Колкото и решения за киберсигурност да внедриш, човешкият фактор остава.
Това разяснява пред Българска национална телевизия специалистът по киберсигурност Любомир Тулев по отношение на новата вълна от подправени имейли разпратени от името на Национална агенция за приходите.

Вчера от ГДБОП предизвестиха получилите сходни известия никога да не кликат върху приложения линк, защото вместо документи за попълване ще дават достъп до своите компютри.

Много постоянно фишинг имейлите слагат публични лога на институции, следват наклонността на настоящи проблеми в страната. През ноември ще има така наречен " Черни петъци ", това също се употребява за хакерски офанзиви към потребителите, предизвести Тулев.

Думите " незабавно ", " неотложно " целят психическа офанзива, с цел да ни накарат да си сменим ключова дума на профила, което я прави уязвима за хакерите.

Поставянето на курсора на мишката върху даден линк, без да се натиска, демонстрира адреса в долния ляв ъгъл на екрана къде води той. Ако не ви насочва към страницата на Национална агенция за приходите сигурно това е подправено известие, сподели Тулев.

Според него хакерите са една крачка напред, откриват бъгове в системата и се възползват от тях.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР