First Republic Bank няма да успее да издържи дълго, дори

...
First Republic Bank няма да успее да издържи дълго, дори
Коментари Харесай

85% шанс да фалира и най-голямата досега First Republic Bank, въпреки изсипаните над $30 млрд.

First Republic Bank няма да успее да издържи дълго, даже тази седмица, с отпуснатите инжекции от 30 000 000 000 $. Само в четвъртък тя изгуби 25% от цената на акциите си, в последния работен ден на предходната седмица – петък – още 33%, а общо от петък до петък се срина от 110 до 23 $ на скъпа книга , напомня Джеси Розентал, началник на CreditSights.

След инжекцията от $30 милиарда от JPMorgan Chase и други още $20 милиарда, заети предходната седмица до общо $109 милиарда финансиране, дружно с парите от Федералния запас – банката разполагаше единствено с 64 млрд.долара. Наливаните средства все са в дефицит, поради умопомрачителното изтегляне на пари от нея. То пък се изяснява с обстоятелството, че и тя като банкрутиралите 3 до момента за седмица банки в Съединени американски щати, е " на богатите ”. 68% от влоговете в нея са незащитени, т.е. са суми над 250-те хиляди $, обезпечени от Федералната депозитоосигурителна корпорация – другар на нашия Фонд за гарантиране на влоговете.

Според аналитика от ISI Джон Панкари, всички изсипани милиарди в кеш ще " разрешат на банката да се бие някой различен ден ”, само че всичко това " наподобява като краткотрайно решение ”.
First Republic имаше $180 милиарда депозити единствено допреди 2 месеца. След банкрутите на малко по-малките  Silicon Valley Bank, една нейна дъщерна и на Signature Bank, нервните инвеститори изтеглиха над $90 милиарда от First Republiс единствено за седмица. Клиентската база на банката " бе изсмукана трагично ”, разяснява Розентал.

First Republic призна това и съобщи, че  " прави оценка размера на всичко в балансовите бумаги и по какъв начин ще продължи напред, ” откакто " депозитните приходи се забавиха. ”

Анализаторът на Wedbush Securities Дейвид Киаверини предвижда " 85% късмет First Republic да бъде погълната от друга банка (както стана с английския филиал на една от банкрутиралите американски банки, избавена от английската централна посредством HSBC) или да бъде затворена от регулаторните органи, " без остатъчна стойност ” за притежателите на акции. Те би трябвало незабавно да внесат и нови $13,5 млрд финансов дефицит, предизвести Киверини.
First Republic изгуби още 33% от цената на акциите си в последния работен ден на предходната седмица - петък.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР