Фирмите ще поемат разходите, без да очакват бюджетна помощКолите на

...
Фирмите ще поемат разходите, без да очакват бюджетна помощКолите на
Коментари Харесай

Uber и Lyft ще возят безплатно до вакс-центровете в САЩ

Фирмите ще поемат разноските, без да чакат бюджетна помощ

Колите на Uber ще возят гратис клиенти до имунизационните центрове
(снимка: CC0 Public Domain)

Компаниите за транспортни услуги Uber и Lyft са подготвени да предложат гратис возене на всеки, който пътува до или от местата за имунизация срещу Covid-19. Засега единствено на територията на Съединени американски щати.

Безплатните курсове ще станат налични през идващите две седмици посредством приложенията на транспортните компании и ще се оферират чак до 4 юли като част от напъните на държавното управление за увеличение на имунизирането на популацията, разгласи Белият дом във вторник.
още по тематиката
Главният изпълнителен шеф на Uber Дара Хосровшахи разяснява: „ Това е миг на горделивост за мен, за Uber и за страната ни. Все повече и повече американци не престават да се имунизират всеки ден – дано продължим да вървим напред, дружно ”.

Новината идва в миг, в който търсенето на ваксини в Съединени американски щати се забавя – наклонност през последните седмици, отбелязва. Това принуждава администрацията да измисля нови способи за обосноваване на хората да се имунизират. Безплатните возения посредством известните приложения за споделено пътешестване бяха приветствани и подчертани от Белия дом като част от напъните за подкрепяне на въвеждането на имунизацията.

Нито една от двете компании няма да получи възнаграждение от държавното управление за превозването на хора до и от обектите за имунизация. Фирмите обаче обявиха, че ще поемат разноските сами. Мераклиите за гратис возене ще получат код, който могат да употребяват, с цел да стигнат до и от мястото за имунизация.

По-рано Uber и оповестиха, че безплатните пътувания до клиниките за ваксини ще бъдат налични единствено за уязвими общности, които нямат опазване на здравето и превоз и са с нараснал риск от Covid-19. Сега новата оферта ще бъде налична за всички поданици на Съединени американски щати с авансово избран час за ваксина.

Lyft съобщи, че кодът ще покрива 15 $ във всяка посока и чака, че тази сума ще покрие „ множеството, в случай че не цялата стойност на возенето за пасажера ”. Нейният съосновател и президент Джон Цимер съобщи: „ е ключът към това всички да се продължим още веднъж и ние сме горди да дадем своя дял, с цел да върви страната напред ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР