Фирмите от пътния бранш започват национален протест в сряда, на

...
Фирмите от пътния бранш започват национален протест в сряда, на
Коментари Харесай

Строителният бранш излиза на протест в цялата страна

Фирмите от пътния отрасъл стартират народен митинг в сряда, на доста места в страната ще бъдат блокирани за час основни пътни артерии, а митингът ще продължи през целия ден пред Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Успоредно с това на 20 места по пътищата в страната стачките ще затварят пътища в границите на 1 час.

В митингите ще се включи и Камарата на строителите в България поради неналичието на индексация по договорите за строителство.

„ Част от държавното управление и част от ръководещото болшинство на процедура саботират строителството на пътища в България. Особено през последните 7 месеца, страната остана без визия за каквото и да е развиване на инфраструктурата ”, съобщи Стефан Чайков. Той акцентира, че не се води политически спор, а се води спор за политики в региона на пътищата.

Неплатената сума досега е 720 млн. лева и върху 270 пътни прави сега не се работи.

По думите му, борбата на сектора сега не е единствено, с цел да се получат неизплатените суми към строителните компании. „ Ако Народното събрание не промени решението си от 20 април, на 30 септември България ще се окаже единствената модерна страна в света, която няма поддръжка на своите пътища ", съобщи Чайков.

В незабавен порядък пълномощията би трябвало да се върнат там, където са им конституционно вменени - към Министерски съвет и на способените институции – АПИ и ДНСК.

Последствията за сектора, за страната и за работещите в бранш „ Строителство “, ще бъдат необратими, в случай че не бъдат взети нужните ограничения и не бъдат открити съответни решения в най-кратки периоди.

Федерация на самостоятелните строителни синдикати към КНСБ, Синдикат „ Пътно дело “ към КНСБ, Синдикалната организация в „ Автомагистрали - Черно море “ АД гр. Шумен, упорстват за неотложно погашение средствата за работни заплати в бранша и тяхната незабавна актуализация за покриване на кумулативната инфлация в страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР