Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени

...
Фирми, свързани с Иван Сариев, никога не са получавали обществени
Коментари Харесай

Горанов: Фирми, свързани с Иван Сариев, не са получавали субсидии


Фирми, свързани с Иван Сариев, в никакъв случай не са получавали публични поръчки или дотации, сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов по отношение на назначената от прокуратурата инспекция на жилището му.

В петък дадох всички в действителност пояснения и повече обстоятелства не мога да прибавя, добави той.

Попитан дали компания, обвързвана с неговия кръстник, е получавала публични поръчки, Горанов отговори, че това в никакъв случай не е ставало.

Горанов сподели още, че синът на Сариев е работил в Министерството на финансите.

Написал съм в моята декларация, която има за цел да разкрие всички обстоятелства и условия, че преценката ми е, че няма спор на ползи със Сариев, съобщи той.

Министърът на финансите разяснява и думите на майките на деца с увреждания от "Системата ни убива ", че още веднъж са излъгани, а след вчерашното съвещание на комисията по труда, обществената и демографската политика е станало ясно, че Законът за персоналната помощ е "осакатен до степен на 100% инвалидизация ". Всичко, което имахме като ангажимент за хората с увреждания, е изпълнено, само че ще проучваме от кое място идва новото незадоволство. Не желая да има борба по тематиката за парите за хора с увреждания, тъй като всичко, което поехме като ангажимент съгласно нашите разбирания – 150 млн. лева повече за хора с увреждания, е изпълнено. Не съм взел участие директно в дебата в обществената комисия. Разбирам, че окончателните текстове, които са одобрили депутатите, по някакъв метод не удовлетворяват омбудсмана и част от майките на деца с увреждания. Тепърва проучваме от кое място тъкмо идва неразбирането, тъй като всички диалози, които съм имал с омбудсмана във връзка Закона за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, се свеждаха до това, че през 2019 година с изключение на тези 150 млн. лева, обещани от премиера, няма да се постановат други разноски. Иначе в случай че се създадат разнообразни допускания, Законът за персоналната помощ може да коства и 1 милиарда лева – в миналото обществото може да доближи и до тази сметка. Но най-важното, за което инструктирах моите специалисти в работната група, е да създадем по този начин законодателството, че средствата в Бюджет 2019 година да стигнат, съобщи Горанов.

Попитан за какво средствата за персонална помощ са трансферирани от бюджета на общественото министерство в централния бюджет, финансовият министър отговори, че се чака дефинитивно решение за технологията. Няма никаква спънка от централния бюджет средствата да бъдат трансферирани по бюджетите на общините или на министерството. Чакаме дефинитивни законодателни решения по отношение на технологията на даване на тази помощ. Ако ги бяхме дали по бюджета на общественото министерство, щеше да е по-сложно, сподели още Владислав Горанов, представен от "Фокус ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР