Фирми от всякакви сфери на икономиката са били хващани да

...
Фирми от всякакви сфери на икономиката са били хващани да
Коментари Харесай

Над 700 фирми крали ток в Западна България през 2018 г.

Фирми от всевъзможни сфери на стопанската система са били хващани да крадат ток през предходната година. Това демонстрират данните на ЧЕЗ.

Според енергото от Западна България нарушаванията на икономически обекти за 2018 година са общо 728. Сред тях 121 са заведенията за хранене и питейните заведения, има над 30 хотели и къщи за посетители, 38 индустриални и складови бази, над 90 магазина, над 40 офиса, 11 игрални зали, градежи и така нататък

Открити са и голям брой нелегално свързани обекти с т.нар „ копачки” на криптовалута. Според измерванията на ЧЕЗ един подобен изчислителен център краде до 50 000 кВтч за месец т.е. потреблението на 100-150 семейства.

Фирмените обири са 11% от общия брой – 6646 за 2018 година От сдружението упорстват за по-сериозни наказания за нарушителите в бизнеса.

Необходимо е да бъдат открити наказания, които да имат предпазен резултат. Те би трябвало да бъдат строги освен във връзка с цената, само че и във връзка с периода за дотаксуване, показват от сдружението.

В Чехия интервалът на дотаксуване е 24 месеца, а в Германия 6 месеца обратно. Ускорените процедури, ефикасните и по-тежки наказания против причинителите ще оказват помощ да бъдат предпазени ползите на правилните клиенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР