Фирми изнасят лекарства от България в моменти, когато това е

...
Фирми изнасят лекарства от България в моменти, когато това е
Коментари Харесай

ДАНС и ГДБОП са потвърдили, че фирми изнасят лекарства от България, въпреки забраната

Фирми изнасят медикаменти от България в моменти, когато това е неразрешено. Данни за такива практики са били показани от ДАНС и ГДБОП пред депутатите от здравната комисия, заяви след закритото съвещание ръководителят на парламентарната комисия Костадин Ангелов, предава БНР.

Той изясни какви решения са гласувани по отношение на дефицита на лекарства:

" Първото решение е да бъде основана система, която да следи в действително време съществуването на медикаменти при притежателите на позволения за приложимост, при търговците на едро, при търговци на дребно. Второто решение касае всичко това, което би трябвало да направи Министерство на здравеопазването. В 14-дневен период да бъдат импортирани всички тези оферти, които касаят целият развой по лекарственото снабдяването, гарантиране на доставки на инсулин и на медикаментите, от които имат потребност, да има незабавни канали.

Също по този начин гарантирането на един ненарушим ресурс на територията на България от медикаменти, който да подсигурява съществуването на рисковите лекарства за всеки пациент сега, в който той има потребност ".

29 февруари 2024, 16:15

Ангелов за неналичието на инсулин: Няма да позволим хората да живеят с чувството, че търговците са победили страната


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР