Фирмата за киберсигурност Darktrace предупреди, че след пускането на ChatGPT

...
Фирмата за киберсигурност Darktrace предупреди, че след пускането на ChatGPT
Коментари Харесай

ChatGPT улеснява киберпрестъпниците при фишинг атаките

Фирмата за киберсигурност Darktrace предизвести, че след стартирането на ChatGPT се усилват киберпрестъпниците, които употребяват изкуствен интелект, с цел да основават по-сложни измами и хакване на бизнеси. Базираната в Кеймбридж компания съобщи, че изкуственият разсъдък (AI) в допълнение разрешава „ хактивистки “ хакерски атаки, употребяващи рансъмуер за изнудване на компании, оповестява The Guardian.

Компанията съобщи, че следи появяването на по-убедителни и комплицирани измами от хакери след стартирането на извънредно известния, поддържан от Microsoft AI инструмент ChatGPT предишния ноември.

Darktrace откри, че до момента в който броят на имейл офанзивите в личната му потребителска база остава постоянен след стартирането на ChatGPT, тези, които разчитат да подмамят жертвите да кликнат върху злонамерени връзки, са намалели, до момента в който езиковата трудност, в това число размерът текст, пунктуацията и дължината на изречението са се нараснали “, споделиха от компанията.

„ Това демонстрира, че киберпрестъпниците може да пренасочат фокуса си към изработването на по-сложни измами със обществено инженерство, които експлоатират доверието на потребителите. “

Въпреки това Darktrace сподели, че феноменът към момента не е довел до появяването на нов тип киберпрестъпници, а просто е трансформирал тактиката на съществуващата кохорта.

ChatGPT към момента не е понижил доста бариерите за нахлуване на нови участници в измамите, само че имаме вяра, че може да е оказал помощ за увеличение на сложността на фишинг имейлите, позволявайки на измамниците да основават по-насочени, персонализирани и в последна сметка сполучливи офанзиви “, споделят от компанията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР