Фирмата вносител на машините за гласуване извива ръцете на ЦИК

...
Фирмата вносител на машините за гласуване извива ръцете на ЦИК
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Фирмата за машините извива ръцете на ЦИК

Фирмата вносител на машините за гласоподаване извива ръцете на ЦИК по неприемлив метод. Известните като гросмайстори на политическата корупция пробват да надуят още цената за машините, употребявайки, че ЦИК няма задоволително време, с цел да провежда процеса умерено.

Години наред една и съща компания печели търговете за машини за гласоподаване. Милиони се дадоха за наемане, след това за покупка на меко казано странни цени.
Какво се случва през последните дни? - Доставчикът на машините желае нарастване на цената със 75% поради по-малкия брой поръчани машини. Това е необичайно, тъй като всеки с даже минимални знания в този бизнес знае, че ценови разлики от 75% няма и са сложни за аргументиране.

Увеличаването с над два пъти на крайната цена (хардуер и услуга) демонстрира само опит на компанията да притисне страната, употребявайки монополния си статут сега.

Един образец: оборудването на щата Охайо, Съединени американски щати със същия вид машини за гласоподаване (друг производител с по-високи базови цени), дружно с всички спомагателни услуги, е коствало на щата Щатски долар 55,6 млн, което при курс 1,61 лева за $ прави малко под 90 млн лв. за 16 000 машини, при несъпоставими цена на труда и услугите. Това прави малко над 8 млн. лева за поръчка със същия размер.

Има характерни бизнеси, привикнали да съществуват в корупционното тресавище на ГЕРБ - подкупващи политици, които да лобират за съответна договорка, държавни поръчки…
Това би трябвало да спре или да бъде лимитирано до равнища, които не пречат на естественото действие на стопанската система.

Ивайло Мирчев, Демократична България, Facebook
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР