Фирмата, стояща зад една от най-практичните офис програми, е на

...
Фирмата, стояща зад една от най-практичните офис програми, е на
Коментари Харесай

Фирмата, стояща зад една от най-полезните офис програми, е на път да излезе на борсата

Фирмата, стояща зад една от най-практичните офис стратегии, е на път да излезе на борсата за първи път. Става въпрос за компанията TeamViewer, която е благосъстоятелност на фонда Permira. Фирмата е основан във немския град Гьопинген.

Още тази година се чака компанията да обогати Франкфуртската фондова борса с емисия за милиарди евро, написа Bloomberg.

Информация от кухнята разкрива, че Teamviewer се прави оценка на сред 4 и 5 милиарда евро и може да листне към 30-40% от акциите си. Това може да се окаже най-голямото софтуерно първично обществено предложение в Германия от две десетилетия насам, след листването на Infineon Technologies AG през 2000 година. И то може да е реалност още тази седмица.

По-рано този месец основният изпълнителен шеф на TeamViewer Оливър Щайл уточни пред Bloomberg, че компанията ще бъде подготвена да излезе на борсата в края на 2019 година или началото на 2020 година.

Компанията създава един от най-полезните офис артикули - програмен продукт за съдействие сред чиновници и техните работни компютри от разстояние.

Permira купи компанията за 870 милиона евро през 2014 година. Оттогава си партнира с компании като Alibaba и Salesforce.com Inc., с цел да обогати облачните си оферти.

През първите 6 месеца на 2019 година приходите на компанията възлизат на 140 милиона евро.

В Teamviewer работят към 800 души по целия свят. Плановете на компанията са за разширение в Азия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР