Фирмата-собственик на микробуса, превозващ българи, който вчера катастрофира на магистрала

...
Фирмата-собственик на микробуса, превозващ българи, който вчера катастрофира на магистрала
Коментари Харесай

Фирмата с катастрофиралия в Румъния бус - без лиценз за превоз на пътници

Фирмата-собственик на микробуса, пренасящ българи, който през вчерашния ден катастрофира на автомагистрала в Румъния, няма лиценз за пътнически транспорти, а единствено за товарни. Това е станало ясно от почналата инспекция от Министерство на превоза.
Инцидентът стана през вчерашния ден по обяд в региона на Тимишоара. В буса са пътували 10 българи. Двама от тях са превозени в болница, а на 8 е оказана помощ на място. Настанените в лечебно заведение са без заплаха за живота и съществени травми. Очаква се да бъдат изписани през днешния ден. Фирмата транспортьор е от Търговище, посочи bTV.
Управителят изясни, че 8-те по-леко потърпевши са върнати у нас още през вчерашния ден. Той не даде детайлности накъде са пътували, какъв брой са били водачите, както и спазени ли са всички условия.
Полицията е почнала следствие. Министерството на превоза също стартира инспекция по случая, от която би трябвало да стане ясно, дали компанията работи с изрядни документи или има данни за нерегламентирани транспорти.
Това не е първият сходен случай с микробуси, пренасящи българи от и към Европа. Преди две години два буса, пренасящи българи, катастрофираха в Унгария. Те са пътували от Германия и Холандия за страната ни. Една жена умря, а други 13 наши сънародници пострадаха.
През април 2015 микробус, пренасящ българи, катастрофира в Бавария. 9 души бяха ранени, седем от тях са в тежко положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР