Фирмата, поддържала досега комуникационната система на Спешна помощ, ще продължи

...
Фирмата, поддържала досега комуникационната система на Спешна помощ, ще продължи
Коментари Харесай

Поддържането на комуникацията с линейките ще продължи до края на новия търг

Фирмата, поддържала до момента информационната система на Спешна помощ, ще продължи да поддържа системата до избор на нов реализатор на услугата, оповестиха от Министерството на здравеопазването. 

Договорът с  " Консорциум Електронно опазване на здравето " е изминал на 22 юли, а поетапното прекъсване на поддържането на системата трябваше да стартира от през днешния ден. 

" Променихме решението си, тъй като сме обществено виновни компании – всичките, които участваме в този консорциум. За да бъдат чиновниците на Спешна помощ и жителите спокойни, взехме решение да продължим да поддържаме системата до избирането на нов снабдител ", съобщи пред bTV Любомир Петров, представител на консорциума.

Консорциумът ще работи за своя сметка до момента в който трае процедурата по желание на нова компания.

Министерството към този момент е пуснало нова социална поръчка за поддръжка на системата, с която се чака да се спести към 1 млн. лв.. Тя обаче ще приключи най-рано след два месеца. 

От Консорциума обаче са оповестили в петък, че няма да прекъсват поддръжката на системата поради " високата обществена значителност на Спешна помощ ". 

Зам.-министърът на опазването на здравето Мирослав Ненков разгласи в петък, че при вероятно прекъсване на поддръжката на информационната система няма да има закъснение на коли за спешна помощ или проблеми при предаването на адреси, защото ведомството има лична паралелна система за съгласуваност. 

Във всички ЦСМП са налични и действат архивиращи системи за признати и отработени сигнали, разтърсвания няма да има, уточни Ненков, като добави, че прекъсването на информационната система ще върне остарелия режим, по който незабавните екипи са работили до 2009 г. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР