Фирмата на Гинка Върбакова - "Инерком България", уведоми КЗК, че

...
Фирмата на Гинка Върбакова - "Инерком България", уведоми КЗК, че
Коментари Харесай

Инерком излезе от бизнеса с фотоволтаци

Фирмата на Гинка Върбакова - "Инерком България ", уведоми Комисия за защита на конкуренцията, че в нейното портфолио към този момент няма фотоволтаици.

„ Днес, 21 септември 2018 година, „ Инерком България “ ЕАД, след забележителна смяна в събитията и отстраняването на всички предпоставки и изразени опасения от Комисията за защита на конкуренцията по идната централизация, подаде в Комисията ново съобщение по реда на член 79, алинея 1 от Закон за защита на конкуренцията. В групата на “ Инерком “ беше осъществено преструктуриране, вследствие на което дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракта за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред „ ЧЕЗ “ а.с. и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс “ БиВи от една страна, като Продавачи, и „ Инерком България “ ЕАД като Купувач.

Надяваме се на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията след отстраняването на откритите от Комисията предпоставки за основаване на централизация “, се споделя в известието, разпратено до медиите от компанията на Върбакова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР