Фирмата, която управлява португалския футболен клуб Бенфика, както и повечето

...
Фирмата, която управлява португалския футболен клуб Бенфика, както и повечето
Коментари Харесай

Погнаха Бенфика за данъчни измами

Фирмата, която ръководи португалския футболен клуб Бенфика, както и множеството шефове бяха упрекнати в данъчни измами от португалското правораздаване, разгласи клубът във вторник, представен от Агенция Франс Прес. Бенфика е разследван за това, че е основал черна каса и, че дава подправени фактури.

" Членове, които бяха част от Административния съвет сред 2016 и 2020, а един още заема служба, са упрекнати за същото закононарушение, както и за подправяне на документи ", се споделя в официално съобщение на клуба.

Запитан от Агенция Франс Прес съдът на републиката " удостовери съществуването на следствие върху обстоятелства, които водят към данъчни измами ", само че отхвърли да уточни имена.

Според португалските медии главните заподозрeни са Луис Фелипе Виейра, който бе президент на Бенфика сред 2003 и 2021, както и Доминго Соареш де Оливейра, който е актуалният президент на компанията Бенфика САД.

Според седмичника " Еспресо " подозренията на правораздаването в таза спекулация, наречена " Синя чанта " (б. а. - еквивалента на " черна каса " на португалски) са за 1,6 милиона евро, които са преведени на компания, които са съветвали клуба по осведомителни въпроси, само че се оказва, че услугите й са фиктивни.

Виейра подаде оставката си през 2021 година поради други правосъдни афери. Бившият португалски национал Руи Коща го наследи отпред на клуба от Лисабон, който е настоящ водач в шампионата и играе на осминафиналите на Шампионската лига против Брюж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР