Фирмата, която извършва сметосъбирането в Разград и Исперих, пое временно

...
Фирмата, която извършва сметосъбирането в Разград и Исперих, пое временно
Коментари Харесай

Спешни мерки за кризата с боклука в Кубрат

Фирмата, която прави сметосъбирането в Разград и Исперих, пое краткотрайно и разчистването на насъбраните боклуци в обитаемоте места в община Кубрат, която разгласи бедствено състояние поради спряното транспортиране на боклука.

Спешната мярка за освобождение на преливащите контейнери е резултат от диалози на регионалния шеф Гюнай Хюсмен с представители на компания „ Еф Си Си България ”, която обслужва другите две общини, прецизираха от регионалната администрация в Разград.

Проверката в обитаемоте места в Кубратско е посочила, че компанията, която има контракт за сметоизвозване е почистила единствено две обитаеми места, а в останалите кметовете са основали организация сами да извозват боклука.

Както „ Труд ” заяви, до рецесията и оповестяване на бедственото състояние в Кубрат се стигна, откакто компанията, която има контракт за активността от 2015 година, спря през април чистенето. Причината била воденето на каузи за неуредени финансови връзки сред нея и общинското кметство.

От Областната администрация в Разград допълниха, че в Кубрат разискват трайно решение на казуса. Вариантът бил да се сътвори общинско звено за сметосъбиране, да се закупят 2 машини и се наемат 4-5 служащи.

Това предложение щяло да бъде направено на сесия на Общинския съвет-Кубрат на 22 май. Ще се разисква и вид за кратковременен контракт със сметосъбираща компания до основаването на общинско звено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР