Фирмата, която е сондирала незаконно по бъдещата отсечка от магистрала

...
Фирмата, която е сондирала незаконно по бъдещата отсечка от магистрала
Коментари Харесай

Фирмата с тайните сондажи на Струма е кандидат да строи трасето

Фирмата, която е сондирала нелегално по бъдещата права от автомагистрала „ Струма” през Кресненското дефиле, е измежду претендентите да строят трасето. Това съобщи пред bTV шефът на сдружението инж. Любен Симеонов.

Медията разкри, че по трасето на бъдещия аутобан са прокарвани краткотрайни пътища и сондажи без знанието на институциите.

Те стартират един месец преди Агенция „ Пътна инфраструктура” въобще да е оповестила публичната поръчка. А откакто търгът е открит, компанията, която пое отговорност за тях, подава оферта за присъединяване в него.

На 30 август предходната година пътната организация афишира социална поръчка за механически план и строителство на платното от Кулата към София. Дължината е съвсем 24 км, а цената - 430 милиона лв..

Все още определен победител няма, само че някой може би авансово е бил наясно с резултата от процедурата.

Проверка на Югозападното държавно дружество удостовери разкритията на bTV, че на бъдещата права от автомагистрала „ Струма” през Кресненското дефиле са правени пътища и сондажи без знанието на страната.

Разследването на Мария Цънцарова сподели, че нито една институция не знае кой работи, преди да е определен реализатор на плана.

7 километра краткотрайни пътища в гората са проправени зад тила на страната. Повече от половината са нови, другата част са нелегално разчистени остарели. Работено е повече от месец, без чиновниците на горското да глобяват нарушителите.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР