Фирмата, която е ангажирана с разработване на софтуера за BG-ALERT

...
Фирмата, която е ангажирана с разработване на софтуера за BG-ALERT
Коментари Харесай

Шефът на пожарната за загадъчните съобщения: Вместо в тестова среда, фирмата ги е пратила в реалната

„ Фирмата, която е ангажирана с създаване на софтуера за BG-ALERT и нейното консолидиране с мобилните оператори при осъществяване на тест, което е част от подготовката за формалното тестване, по простъпка вместо в тестовата среда, изпраща известието в действителната “, изясни в „ Тази заран “ шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Александър Джартов.

Някои хора споделят, че при приемането му се е чул мощен стряскащ тон

Предстои среща с компанията, виновна за изпратените вести.

„ Грешката, която беше позволена е с последствия и държим да знаем за какво се стигна до там. Ще установим дали някакви процедурни нарушавания в самата компания “, добави той. 

Снимка: bTV

По думите му компанията, виновна за известията, работи по свои правила и процедури. Не е допустимо тя да бъде сменена с друга, защото системата към този момент е построена, изясни Джартов.

Фирмата, виновна за изпратените известия, се извинява на популацията

„ Имат отговорности, длъжни са да ни дават самата система функционираща. Ние няма по какъв начин да се намесваме в този чисто механически развой, обвързван с тестването “, допълни директорът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

В предаването „ Тази заран “ гл. комисар Джартов изясни за какво в някои известия е имало и сигнал от президента.

Снимка: bTV

„ Президентската институция няма никаква връзка с това известие. Това е специфичност, обвързвана с операционните системи на телефоните. По-старите системи дават известието в този тип. Това произтича от настройките, които са създали производителите на телефоните. То произтича от британски език и когато се преведе на български, наподобява ужасяващо за нас “, посочи той.

По думите му на формалната страница на системата BG-ALERT има фотоси, на които е показано по какъв начин известието би трябвало да наподобява на актуален мобилен телефон с настояща операционна система и по какъв начин на телефон със остаряла версия.

Подобни проби се вършат в местна среда, в случай че е действителна - предизвестяват се хората, безапелационен е Ясен Танев

Истинското предупредително известие ще наподобява по доста по-различен метод и ще бъде показано в понеделник, сподели шефът на пожарната. 

Очаква се системата за обявяване на рискове да бъде подготвена до края на годината и от идната да стартира да се употребява рационално. Официалните проби на BG-ALERT ще стартират от 7 ноември в област Габрово и ще завършат с народен тест на 29 ноември.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР