Фирмата Electronic Arts, която притежава правата върху играта Tetris, обяви

...
Фирмата Electronic Arts, която притежава правата върху играта Tetris, обяви
Коментари Харесай

Скръбна вест! Играта Тетрис "умира" през април

Фирмата Electronic Arts, която има правата върху играта Tetris, разгласи затварянето на версията за iOS. Популярната аркадна игра ще бъде недостъпна за iPhone и iPad от април, оповестява MacRumors.

Датата на "смъртта " на мобилния Tetris беше посочена в идната актуализация на играта за потребителите на iOS. Electronic Arts сподели, че от 21 април 2020 година пъзел играта ще бъде отстранена от App Store. В изказването се споделя, че Tetris, в това число платени добавки, може да се употребява единствено до 21 април.

Компанията съобщи, че от онлайн магазина ще изчезнат три версии на играта - Tetris Premium, Tetris 2011 и Tetris Blitz. Изтеглилите приложения преди тази дата могат да ги запазят на своите устройства, само че преинсталирането на Tetris няма да е допустимо.

Electronic Arts не разкрива повода за закриването на плана. MacRumors разяснява, че игрите от серията Tetris са били една от най-търсените за iPhone след App Store. Въпреки известността, приложенията за играта не са обновени от лятото на 2018 година.

Концепцията за Тетрис е измислена от руския програмист Алексей Пажитнов. Първата версия на играта излиза на 6 юни 1984 година През 2007 година Tetris, като една от най-важните компютърни игри в историята, беше призната за предпазване в Библиотеката на Конгреса на Съединени американски щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР