Фирмата е избрана с конкурс от БАБХ, не съм участвал

...
Фирмата е избрана с конкурс от БАБХ, не съм участвал
Коментари Харесай

Мирослав Найденов за скандала на границата: Фирмата е избрана с конкурс от БАБХ, не съм участвал

Фирмата е определена с конкурс от БАБХ, не съм взел участие в това нещо.

Това сподели в ефира на БТВ някогашният министър на земеделието от първото държавно управление на ГЕРБ Мирослав Найденов за абсурда на границата.

По думите му лабораторията е работила при 7 министри 10 години изрядно и в този момент абсурдът се употребява в политическа борба.

Скандалът към случая с частния надзор на пункт " Капитан Андреево " избухна, откакто БТВ в свое следствие описа за бизнеса на лабораторията за пестициди там и разкри, че българските служби са сезирани за отхвърлен рушвет по отношение на проблемите на границата. Конфликтът сред страната и компанията с лабораторията стигна до чувания в Народното събрание, а депутати свързаха бизнеса там с престъпната фигура с прякор Таки.

" Спекулация номер едно е, че виждате ли страната си е върнала контрола. Държавата в никакъв случай не е губила контрола на " Капитан Андреево ". Частна компания с частна лаборатория оперира там и тя е в ролята си даже когато влиза тир, той се ревизира от гранична полиция. След това се ревизира от митница, в това число минава на газ анализатор, рентгените, след което отиват за вероятно фитосанитарен или ветеринарен надзор на избрана рампа, където забележете не някаква частна компания, а контрольор от организацията по храните дружно със митничар разпломбира тира. Инспекторът показва какво да бъде свалено за проба, взема тестът персонално той. След което се дава за проучване в частна лаборатория. Тоест лабораторията изследва единствено резултатите ", изясни Найденов.

Той добави, че опашки и сега има в Турция, а тировете чакат на буферни паркинги и описа, че преди години точно оттова идва недоволството.

Найденов съобщи, че лаборатория е имало, само че в София и това е забавяло нещата още повече.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР