Фирмата „Биад-С“, в която равни дялове притежават децата на председателя

...
Фирмата „Биад-С“, в която равни дялове притежават децата на председателя
Коментари Харесай

Семейството на шефа на АПИ с поръчка за ремонт на Националната библиотека


Фирмата „ Биад-С “, в която равни дялове имат децата на ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) инж. Светослав Глосов, е спечелила поръчката за ремонт на покрива на Националната библиотека в София. С по 50% дял в сдружението са Диана Глосова и Апостол Глосов, а компанията ще ремонтира библиотеката против 700 хиляди лева, написа "Капитал ". Договорът е подписан на 5 ноември 2018 година

Интересното в тази ситуация е, че в състезанието са се явили три компании, само че действително остава единствено „ Биад-С “, защото при другите две са открити нарушавания. Обществената поръчка за ремонт на покрива на библиотеката е оповестена на 6 юни 2018 година На нея се явяват – ДЗЗД „ Национална библиотека “, „ Реставрация “ и „ Биад-С “.

Проблемът с първата компания е бил изчезнал надпис на един от пликовете в ценовата оферта, както и изчезнало изложение и номерация на частите от техническата оферта. Втората компания е отстранена, тъй като е подала ценовата си оферта в транспарантен плик. Трябва да се означи, че „ Реставрация “ има опит в провеждането на публични поръчки - печелила е търг за ремонт на читалище в Радомир.

И по този начин печеливша остава „ Биад-С “.

Връзката на семейство Глосови с ремонта на библиотеката е още по-силна. Оказва се, че техническият паспорт на постройката е направен от обединяване от две компании, едната от които е „ Глоса “ ЕООД, благосъстоятелност на дамата на инж. Глосов - Зина Иванова–Глосова. Поръчката за правене на паспорта е извоювана на 15 септември предходната година, а цената ѝ е 57 хиляди лева без Данък добавена стойност. Проектът е обвързван и е част от документите в търга за ремонт на покрива на постройката.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР