Фирма за продажба на коли е получила и продала апаратите

...
Фирма за продажба на коли е получила и продала апаратите
Коментари Харесай

Болницата в Дупница: Как фирма за коли купи и продаде апаратите за хемодиализа

Фирма за продажба на коли е получила и продала апаратите за хемодиализа на болничното заведение в Дупница, а след това отделението по хемодиализа е закрито. Сделката е подписана от някогашния шеф на лечебното заведение Росен Тимчев, упрекнат от прокуратурата, че е с подправена тапия.

Тимчев е сключил бартерен контракт с компания „ Ауто Леон”: против ремонт на покрива на болничното заведение дава два апарата за хемодиализа. Само че, става известно – болничното заведение не разполага с документи, че е юридически ремонт.

„ Ауто Леон” пък има адрес в къща, където живеят две ромски фамилии. Те не знаят за никаква сходна компания там, въпреки че си спомнят за шефа ѝ - Благой Симов. Самият той живеел на адреса преди 15-20 години.

Според комерсиалния указател главната активност на „ Ауто Леон” е продажба на коли. Апаратите за хемодиализа обаче са медицински произведения, за търговия с които е належащо позволение от Агенцията по медикаменти, каквото „ Ауто Леон” няма.

На въпрос по какъв начин тъкмо е определена компанията „ Ауто Леон” Тимчев дава отговор, че тя не е била определена, а била „ единственият вид компания да го направи по този начин”.

На припомнянето, че тази форма няма право да търгува с медицински произведения, споделя, че не си спомня такива детайлности.

Историята обаче продължава и „ Ауто Леон” продава апаратите за хемодиализа на общинската болница в Троян – против 10 хиляди лева

Абсурдно, само че факт – продажбата е осъществена от компанията един месец преди самата тя да ги придобие от дупнишката болница.

От болничното заведение в Троян изясняват, че са водили диалозите по договорката персонално с Тимчев.

„ Първо попитах за цената на апаратите, след това споделих, че желая контракт – отчасти и след това цялата сума да платя, той (Тимчев – б.ред.) ми дефинира цена, която нас ни устройваше, вследствие на което ми беше изпратен този контракт. Каза ми, че това е обслужващата фирма”, споделя шефът на МБАЛ – Троян доктор Пенко Бамбов.

Отделението по хемодиализа в дупнишката болница е закрито. След това алтернативата за пациентите е частната болница в града. Здравната каса заплаща по 144 лева на процедура на пациент.

„ Много е забавно по какъв начин всички частни лечебни заведения желаят да разкрият отделения по хемодиализа, а тук е закрито”, споделя пред камерата ни краткотрайно ръководещият общинската болница в Дупница доцент Димитър Недин.

На въпроса по какъв начин си го изяснява, дава отговор „ Начертана тенденция(…) Да се отрежат финанси към болницата”.

Очаквайте третата част от следствието на следващия ден. В нея ще покажем по какъв начин се санира постройка на болничното заведение и по какъв начин общината принуждава фалиращото лечебно заведение да възвърне разноските по тяхната планирана стойност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР