Фирма “Трейднет България, която е един от основните играчи в

...
Фирма “Трейднет България, която е един от основните играчи в
Коментари Харесай

Марешки уверено крачи към затвора! Заковаха го с бащата на жена му! А в негова аптека във Варна намериха…

Фирма “Трейднет България ”, която е един от главните играчи в реекспорта на медикаменти, е близка до тъста на зам.-шефа на Народното събрание Веселин Марешки.

Компанията до 2012 година е била благосъстоятелност на депутата. След това е продадена на рускинята Нина Катченко. Тя живее на фамилни начала с Александър Мозякин – бащата на Светлана Марешка и брачна половинка на Веселин Марешки.

След продажбата от компания “Фармнет ”, през която минава бизнесът с медикаменти на водача на партия “Воля ” настояват, че двете сдружения не са свързани по какъвто и да е метод. Това обаче очевидно не е напълно по този начин, демонстрира последното издание на предаването “Открито с Валя Ахчиева ” по Българска национална телевизия, в което излиза наяве, че “Трейднет България ” е близо до тъста на Марешки.

Освен това се оказва, че “Фармнет ” доставя “Трейднет България ” с медикаменти, които по-късно се изнасят за страни от Европейски Съюз. Това е така наречен реекспорт – лекарства, предопределени за България и доставени на по-ниски цени, се продават в чужбина съвсем двойно по-скъпо. Този бизнес не е неразрешен, само че би трябвало да се прави единствено когато има остатък от медикаменти.

През предходната година приходите от тази активност са 6,115 млн. лв.. Един от главните търговски сътрудници на “Трейднет България ” е немската “Колфарма ”. През 2016 година тя е купила от българската компания медикаменти за близо 1 млн. лв..

От издадени фактури излиза наяве, че заплащанията по покупко-продажби на “Трейднет България ” за експорт на медикаменти вместо в компанията се пренасочват по сметки на “Фармнет ”.

В аптека на Марешки в Бургас пък се оказва, че се продава медикаментът “Хумира ” с опаковка на български език, само че вътре самата инжекция е с напътствие на турски, излиза наяве от предаването на Ахчиева.

Лекарството от Турция не може да бъде импортирано по легален метод, защото реекспорт на медикаменти от страни отвън Европейски Съюз е неразрешен. Поради това са сезирани съответните органи дали има контрабанда, сигнал е пратен и до Европейската организация по медикаментите.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР