Фирма Hörmann винаги е осъзнавала отговорността си към следващите поколения.

...
Фирма Hörmann винаги е осъзнавала отговорността си към следващите поколения.
Коментари Харесай

На три основни стълба залага Hörmann в борбата с изменението на климата

Фирма Hörmann постоянно е осъзнавала отговорността си към идващите генерации.

Поради това предприятието дава своя принос в редица области за битката с изменението на климата.

Това включва понижаване или цялостно попречване на излъчванията, когато е допустимо. От тази година за първи път се оферират порти с неутрално равнище на въглеродни излъчвания.
„ Ние мислим зелено! “ Под това мото към този момент повече от 10 години Hörmann ползва ограничения за отбрана на природата и битка с изменението на климата. През 2019 година фамилното дружество започва реорганизиране и централизиране на ограниченията по уговорката във всички филиали на Hörmann, прилагани до този миг на локално равнище.

При това се резервира фокусът върху намаляването на въглеродните излъчвания. Новото са плановете за компенсиране на въглеродните излъчвания.

Изчисление, понижаване, компенсиране

Hörmann следва тактика за битка с изменението на климата, в която са заложени трите съществени стълба - пресмятане, понижаване и компенсиране на нездравословните за климата излъчвания.

За изчислението на излъчванията на въглероден диоксид (CO2) или еквиваленти на въглероден диоксид (CO2e) на компанията годишно се преглеждат излъчванията от всички обекти на територията на Германия, както и от няколко европейски обекти, в това число и на създаваните там артикули.

Резултат от това е тъй наречените „ корпоративен въглероден отпечатък “ (Corporate Carbon Footprint). Установеният въглероден отпечатък (емисии на въглероден диоксид CO2) е базата за установяване на уговорката за битка с изменението на климата, защото демонстрира кои са източници на излъчванията на парникови газове и къде съществуват капацитети за икономии.

Цялостното пресмятане се базира на стандартите на интернационалния „ Протокол за парниковите газове “ („ Greenhouse Gas Protocols “) и спазването на тъй наречените Scopes 1-3. Те обгръщат директните и косвените източници на излъчвания към компанията, тъй че да се извърши сложен обзор и да се вземат поради предходните и идващите звена по веригата за доставки.

Семейното дружество смята, че най-устойчивият метод за това е непрекъснатото понижаване на излъчванията. Поради това излъчванията на CO2 се понижават на всички равнища, където е допустимо. Остатъчните излъчвания, които не могат да бъдат избегнати през днешния ден, Hörmann компенсира посредством финансиране на планове за отбрана на климата.



Компенсацията на излъчванията въглероден диоксид (CO2) е значима мярка от тактиката за битка с изменението на климата на Hörmann. Остатъчните излъчвания се компенсират посредством финансирането на планове за запазване на климата взаимно с ClimatePartner. Един от тях е планът за залесяване в Уругвай.

Снимка: ClimatePartner

100 % екологична електрическа енергия

От 2017 година всички подразделения на Hörmann на територията на Германия, без значение дали са търговски клонове или заводи-производители, както и всички дъщерни компании на групата Hörmann със седалище в Германия, покриват 100% от потребностите си от електричество напълно с екологичен ток, доставян от Naturstrom.

По този метод компанията е постигнала още преди няколко години задачата за нулево количество излъчвания на въглероден диоксид (CO2) посредством доставката на сила от външни снабдители. Hörmann употребява спомагателните капацитети на икономии както посредством употребата на топлоцентрали от блоков вид и интелигентни системи за енергийно ръководство, само че по този начин също и посредством потреблението на по-малко и по-лесно рециклируеми опаковъчни материали.

При превозването на доста артикули Hörmann употребява неведнъж опаковъчния материал, защото той се връща целево за наново потребление.

Врати с неутрално равнище на въглеродни излъчвания

Чрез финансиране на планове за отбрана на климата взаимно с ClimatePartner Hörmann компенсира над 100000 тона CO2 годишно. През актуалната година за първи път в границите на акция за стимулиране на продажбите се оферират порти с неутрално равнище на въглеродни излъчвания.

Всички излъчвания, които пораждат при производството, в това число в предходните и идващите звена по веригата за доставки, се компенсират посредством три определени плана. Всички те са свързани с предприятието: от една страна, се поддържат два плана за вятърна сила в Индия, където се намира цех на Hörmann.



От 2021 година, наред с ограниченията за понижаване на излъчванията, каквито са да вземем за пример потреблението на 100% екологичен ток, Hörmann компенсира остатъчните излъчвания на въглероден диоксид (CO2) като предлага и порти с неутрално равнище на въглеродни излъчвания на промоционални цени.

Снимка: Hörmann

От друга страна, се финансира план за залесяване в Уругвай, защото три компании от групата Hörmann също създават порти от дървесна суровина.

Подробна информация по отношение на тактиката за битка с изменението на климата на Hörmann ще намерите на адрес www.hoermann.de/umwelt.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР