Фиорентина заплете още повече битката за местата даващи право на

...
Фиорентина заплете още повече битката за местата даващи право на
Коментари Харесай

Фиорентина съсече Рома

Фиорентина заплете още повече борбата за местата даващи право на присъединяване в европейските клубни шампионати – Лига Европа и Лигата на конференциите, откакто завоюва с 2:0 семейството си против Рома от 36-ия кръг на Серия А.

Головете за „ виолетовите “ означиха Николас Гонсалес и Джакомо Бонавентура.

Още във 2-ата минута Николас Гонсалес бе препънат в наказателното поле на Рома от Рик Карсдорп, само че в началото съдията Марко Гуида подмина обстановката. След това той въпреки всичко бе привикан да преразгледа обстановката с ВАР и промени първичното си решение, като уточни бялата точка.

Николас Гонсалес осъществя наказателния удар в 5-ата минута, а Фиорентина поведе с 1:0 в резултата.

Домакините съумяха да се възползват от нова доста груба неточност в отбраната на Рома в 11-ата минута и да поведат с 2:0. Залевски не съкрати дистанцията на Джакомо Бонавентура, който навлезе в наказателното поле на Рома, след което с доста прецизен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Руи Патрисио.

Лоренцо Пелегрини насочи рисков удар от фал в 20-ата минута, само че Пиетро Терачано съумя да се намеси и да избие топката в корнер.

Фиорентина вкара трети гол в 25-ата минута посредством Джакомо Бонавентура, само че попадението не бе зачетено поради засада в хода на офанзивата.

Софиян Амрабат насочи доста рисков удар в 56-ата минута, само че Руи Патрисио показва превъзходен инстикт и съумя да извади топката, която влизаше под гредата, избивайки я в корнер.

Фиорентина можеше да вкара трети гол в 84-ата минута, когато Юсеф Мале бе изведен самичък против Руи Патрисио, само че опитният португалски вратар бързо съкрати дистанцията и съумя да избие в корнер.

Леонардо Спинацола се завърна в игра за Рома в 90-ата минута, влизайки на мястото на Рик Карсдорп. Спинацола се появи в игра 371 дни след последния си мач за състезание.

След тази победа Фиорентина, Рома и Аталанта към този момент имат по 59 точки два кръга преди края на сезона, а Лацио е пети с 62 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР