Фиорентина постигна инфарктна победа с 3:1 срещу Базел в Швейцария

...
Фиорентина постигна инфарктна победа с 3:1 срещу Базел в Швейцария
Коментари Харесай

Фиорентина ще играе срещу Уест Хем за купата в Лига на конференциите

Фиорентина реализира инфарктна победа с 3:1 против Базел в Швейцария и се класира на край в шампионата Лига на конференциите, където италианците ще срещнат Уест Хем. Англичаните стигнаха до дуела за трофея след триумф против АЗ Алкмаар.

Фиорентина загуби с 1:2 като хазаин преди седмица, само че съумя да изравни общия резултат с два гола на Николас Гонсалес. Аржентинецът откри след центриране от ъглов удар в 35-ата минута, а в 72-та бе прецизен след безредие в наказателното поле на домакините.

Базел вкара единствения си гол за 1:1 в 55-ата минута, когато Зеки Амдуни преодоля Пиетро Терачано в обстановка един на един. Така постоянното време приключи с общ резултат 3:3.

Фиорентина нанесе съкрушителния удар в 129-ата минута на мача. Италианците пропуснаха доста положения, само че стигнаха до решаващото попадение след безредие в наказателното поле на противника. Лука Йович върна високо центриране към дузпата и топката попадна на пътя на Антонин Барак, който я овладя и вкара с лекост за крайното 3:1. 

Това бе пето попадение в 11 мача за Антонин Барак от началото на сезона в Лигата на конференциите. 

Уест Хем стигна до финала, откакто победи с 1:0 нидерландския АЗ Алкмаар като посетител. Англичаните означиха единственото попадение в добавеното време на мача, откакто завоюваха топката в масирана офанзива на Алкмаар. Пабло Форналс приключи контрата с попадение за крайното 1:0.

Мачът за трофея е плануван за 7 юни в чешката столица Прага. Стадионът-домакин е " Фортуна Арена ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР