Финтех компанията Revolut отваря европейската си банка за български клиенти,

...
Финтех компанията Revolut отваря европейската си банка за български клиенти,
Коментари Харесай

Revolut се превръща в банка в България

Финтех компанията Revolut отваря европейската си банка за български клиенти, с което дава на потребителите достъп до повече артикули и услуги в мобилното приложение. Стъпката трансформира платформата в банка с цялостен лиценз за даване на финансови услуги. Новината оповестиха публично от английската компания в изказване до медиите, оповестява economic.bg.

Благодарение на това Revolut към този момент ще може да предлага рента по депозити, скица за гарантиране на депозити до 100 хиляди евро, както и кредитни артикули (овърдрафт, заеми и кредитни карти).

Компанията публично започва активност в България през април 2019 година и все още към този момент има над 220 000 клиенти у нас, по лични данни. Прогнозата е, че стартирането на Revolut Bank ще помогне за привличането на още консуматори. В световен проект платформата се употребява от повече от 15 млн. клиенти.

Създаването на банка в България ще обезпечи на клиентите ни повече сигурност и убеденост и ще ни даде опция да представим голям брой нови артикули и услуги в близко бъдеще “, разяснява Виргилиюс Миркес, основен изпълнителен шеф на Revolut Bank.

Справка на Economic.bg демонстрира, че Revolut е вписана в регистъра на Българска национална банка под номер 271.

Стъпката идва, откакто компанията получи общоевропейски лиценз за банково дело в Литва през 2018 година Преди това тя имаше единствено английски, само че си издейства и втори, с цел да си подсигурява безпроблемна работа след Брекзит. Лицензът е стикован с Европейската централна банка и разрешава на Revolut да вкарва банкови услуги в Европа.

Миналия месец Revolut кандидатства за цялостен банков лиценз, който пък ще ѝ разреши да предлага овърдрафти, заеми и депозитни сметки.

Към момента Revolut Group е събрала вложения в размер на съвсем 1 милиард щатски долари, а неотдавна беше оценена на 5,5 милиарда щатски долари. Само за пет години Revolut съумява да притегли повече от 15 милиона клиенти по целия свят. През миналата година Revolut откри своя профилирана банка в Полша и Литва и стартира да предлага висококонкурентни кредитни артикули и в двете страни. Наскоро банковият лиценз беше уголемен на още 8 пазара в Централна и Източна Европа, в това число Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Малта, Румъния, Словакия и Словения. Специализираният банков лиценз разрешава на Revolut Bank да дава лимитирани банкови услуги посредством приложението Revolut, както и редица финансови услуги и артикули, предлагани от други компании от Revolut Group.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР