Финландското правителство се готви да прекрати доставките на природен газ

...
Финландското правителство се готви да прекрати доставките на природен газ
Коментари Харесай

Хелзинки се кани да прекрати доставките на руски газ

Финландското държавно управление се готви да приключи доставките на природен газ от Русия още през месец май, съобщи БНР.

Това оповестява изданието Helsingin Sanomat.

Финландското управление към този момент недвусмислено съобщи, че няма да заплаща за доставките в рубли. " Газпром " изиска от финландската държавна газова компания Gasum да реши дали ще заплаща в рубли или не до 20 май.

Според изданието и на доста други европейски страни е подложен същият период да вземат решение.

Възможно е на 21 май доставката на съветски газ за Финландия и по-голямата част от Европа да бъде спряна. Според публични оценки съществуващата газова инфраструктура на Финландия - естонският газопровод и терминалите за полутечен природен газ, няма да са задоволителни, с цел да размени съветския газ.

Газът играе доста по-малка роля в енергийния микс на Финландия, в сравнение с в страните от Централна и Южна Европа. Миналата година газът представляваше едвам към 5% от общото ползване на сила.

Проблеми се чакат за промишлеността, където газът се употребява не като източник на сила, а като суровина за софтуерни процеси. Две трети от газа във Финландия се употребява от индустрията. Най-големите консуматори са компании от химическата и дървопреработвателната индустрии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР