Финландски депутат беше осъден днес от съда в Хелзинки https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/474452за

...
Финландски депутат беше осъден днес от съда в Хелзинки https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/474452за
Коментари Харесай

Финландски депутат осъден за сексуално насилие

Финландски народен представител беше наказан през днешния ден от съда в Хелзинки https://novini.bg/bylgariya/kriminalno/474452за полов тормоз и принуждение против една от колежките си в Народното събрание, съобщи Франс прес.

Осъденият ще би трябвало да изплати на потърпевшата страна обезщетение от 1400 евро и да заплати санкция от 3060 евро, заяви публичната телевизия Юле, която отразяваше делото.
Теуво Хакарайнен от антиимигрантската партия "Финландците " бе даден на съд, защото желал да прегърне принудително депутатката от консервативната партия Веера Руохо на коледен празник в Народното събрание през декември предходната година.
"Подобни неща са неприемливи и за тях не може да се мълчи ", сподели Руохо пред осведомителна организация СТТ, изразявайки задоволство от присъдата.

По време на делото Хакарайнен, който сподели, че има смътни мемоари за дадената вечер, защото бил пийнал, призна, че е прегърнал Руохо срещу волята й. Защитата въпреки всичко посочи, че той не е работил предумишлено.
Хакарайнен разполага с 30 дни да апелира присъдата си.

От 2011 година депутатът постоянно провокира дискусия с расистките и ксенофобските си мнения. През януари 2017 година той беше приет за отговорен в подбудителство на расова ненавист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР