Финландската публика имаше повод за радост в мъжкия старт на

...
Финландската публика имаше повод за радост в мъжкия старт на
Коментари Харесай

Иво Нисканен спечели старта на 15 км

Финландската аудитория имаше мотив за наслада в мъжкия старт на 15 км типичен жанр в ски-бягането, откакто Иво Нисканен завоюва старта на с време 32:15.5 минути. Нисканен поддържаше високо движение от самото начало, само че днешната му победа усилва очакванията за спечелването на Световната купа от 2-ия през днешния ден Болшунов.

На 2-о място след него се подреди точно съветският ски-бегач, който остана на 10.1 секунди. Трети е норвежецът Ханс Кристер Холунд, останал на 28.8 секунди след спечелилия.

За Нисканен успеха на Световната купа е пета в кариерата му, а последната до през днешния ден беше в Куусамо, в първия уикенд на сезона.аВ Лахти той има положителни мемоари, защото се окичи със златния орден на Световното състезание преди три години.

Норвежците не съумяха да основат кой знае каква конкуренция и синхрон през днешния ден, като трябваше да се задоволят единствено с 3-ото място на Холунд и още четирима техни представители от 5-ото място надолу. 2-ото място за Болшунов през днешния ден му усили преднината на върха за Световната купа, където има 2028 точки. Втори след него е Йоханес Клаебьо (Норвегия) с 1563, трети върви различен норвежец Пал Голберг с 1238.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР