Финландската фирма Patria, която има намерение да се включи в

...
Финландската фирма Patria, която има намерение да се включи в
Коментари Харесай

Patria AMV 8х8 е една от най-гъвкавите платформи в света, съвместима с различни оръжейни системи

Финландската компания Patria, която има желание да се включи в модернизацията на сухопътната техника на Българската войска, извърши тествания на машината, съоръжена с 30 mm оръжейна система Rafael Samson MK II Remote Station Weapon (RWS), по авансово планувана процедура.
Изпитанието се организира на 23 май на полигона в село Анево, където представители на държавното управление, офицери и висши военни, представители на български компании от военната индустрия имаха опция да следят стрелкови тествания, включващи пукотевица по движещи се и стационарни цели от място и от придвижване.
Изпитанията демонстрираха доста положителни резултати, които дават отговор на техническите условия на Сухопътни войски.
Това е не е комерсиална презентация, а третото по рода си действително тестване, което демонстрира качествата на бойната машина Patria AMV и на първо място нейното деяние и съгласуемост с разнообразни оръжейни системи и конфигурации. На тестванията в Казанлък, на полигона „ Тюлбето “, през 2017 година машината Patria AMV беше съоръжена първо с 30 mm словашка оръжейна система Turra, а по-късно с норвежка оръжейна сиситема Кongsberg MCT-30, до момента в който през днешния ден изпитателните стрелби бяха с израелската система Rafael. Успешните тествания, извършени през днешния ден, демонстрираха еластичност и съгласуемост с друга ефикасна оръжейна система, показвайки ефикасна интеграция на разнообразни подсистеми.

Основно преимущество на Patria AMV e модулната й архитектура. Тя разрешава елементарно и просто да се приспособява в най-широк кръг от разновидности на машината за другите потребности на армията, напримир: бронетранспортьор, командно-щабна, кола за спешна помощ, ремонтна машина и други За първи път в България на язовир “Копринка”, в действителни условия, бяха демонстрирани амфибийните способностти на бойната машина за пехотата Patria AMV, показвайки изключителните качества на Patra AMV и преимуществата, които има за бойците, като минава през реки и езера без спомагателна поддръжка. Patria AMV e потвърдена в борби бойна машина, да вземем за пример в Афганистан, която обезпечава изключителна подвижност, отбрана, и огнева мощност против всички съвременни провокации.
Patria има желание да взе участие в процедурата за избор на снабдител за нови бронирани модулни машини за пехотата. В случай че бъде определена за реализатор, Patria възнамерява да трансферира технологии в България за да създава сухопътни бойни машини Patria AMV взаимно с български компании.
Трансферът на технологии ще усили доста качествата на локалните компании и на локалната отбранителна промишленост, ще разреши българските сухопътни войски да бъдат самостоятелни от външни доставки. Местното произвеждане ще разреши също самостоятелна поддръжка, надзор при спешни обстановки, по-добра логистика, което е инвестиция в българската стопанска система. Развитието на локално произвеждане ще докара до по-ефективни разноски за придобиване и експлотация, като огромна част от парите на българските данъкоплатци ще останат в България.
„ Различните тестванията в България демонстрираха действителните благоприятни условия на машината Patria AMV, които отговорят на потребностите на българските бойци. Нашата потвърдена ниско рискова идея за трансфер на технологии ще донесе значими изгоди за българската отбранителна промишленост и за стопанската система на страната. “, сподели Яне Райколянен, вицепрезидент на Patra Land.
..................................
Patria е благонадежден снабдител на софтуерни решения и услуги за експлоатационна поддръжка за защитата, сигурността и авиацията. Освен във Финландия, групата развива активност в Швеция, Норвегия, Естония, Полша, Обединените арабски емирства, Съединени американски щати и Южна Африка. В Patria работят 2 800 експерти. Patria е благосъстоятелност на страната Финландия (50.1%) и норвежката “Конгсберг Отбрана & Аерокосмонавтика” AS (49.9%).
www.patria.fi
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР