Финландска компания за ядрена енергия заяви в понеделник, че е

...
Финландска компания за ядрена енергия заяви в понеделник, че е
Коментари Харесай

Финландия прекрати договор с Росатом

Финландска компания за нуклеарна сила съобщи в понеделник, че е решила неотложно да приключи контракта с съветската държавна нуклеарна енергийна корпорация " Росатом " за създаване на атомна електроцентрала , частично заради войната в Украйна, " която е влошила рисковете за плана, " предава АП.

Компанията Fennovoima също цитира " обилни забавяния и неспособност за осъществяване на плана " като претекстове за преустановяване на договорката за създаване на атомната електроцентрала Ханхикиви в Северна Финландия.

Проектът предвиждаше доставен от Русия реактор с вода под налягане с мощ 1200 мегавата да генерира почти 10% от потребностите на Финландия от електрическа енергия, оповестиха от компанията.

През април 2021 година компанията разгласи, че строителството би трябвало да стартира през 2023 година, а комерсиалната употреба ще стартира през 2029 година

В изказване основният изпълнителен шеф на Fennovoima Йоахим Шпехт сподели, че решението " се счита, че ще има доста влияние върху чиновниците във Fennovoima и се чака да засегне и фирмите от веригата за доставки ".
 И Финландия споделя довиждане на
И Финландия споделя довиждане на " Газпром "

Крайният период е 20 май

Министрите на енергетиката на страните от Европейски Съюз ще обсъдят на специфична среща през днешния ден. От българска страна ще се включи министър Александър Николов. По време на диалозите в Брюксел ще бъде подложен акцент по-специално върху въпроса за сигурността на доставките. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен неотдавна съобщи, че ще се подсигурява, че решението на Русия ще има допустимо минимум влияние върху европейските консуматори.

Европейски Съюз възнамерява нов пакет от наказания против Русия, в това число петролно ембарго. Според почитан посланик от Европейски Съюз решаващият фактор е, че немското държавно управление към този момент няма да стопира при положение на ембарго .

Решението за ембаргото евентуално ще бъде взето през идващите няколко дни, само че доста е евентуално то обаче да бъде приложено едвам през идващите няколко месеца. Дори и в края на годината.

Новите наказания на Европейски Съюз против Русия евентуално ще лишават известно време . Как ще се развият проектите за ембарго евентуално ще стане ясно през идващите дни. Комисията на Европейски Съюз под управлението на Урсула фон дер Лайен желае да показа план за нов пакет от наказания против Русия допустимо най-скоро, с цел да ускори още веднъж натиска върху държавното управление в Москва поради войната против Украйна .

Смяташе се, че Унгария, Австрия и Словакия, както и Испания, Италия и Гърция се опълчват на бърза възбрана на вноса основно заради огромната си взаимозависимост от съветските петролни доставки. В същото време в южноевропейските страни предстоящото нарастване на цените на силата за потребителите вследствие на ембаргото се приема с огромна угриженост.
 Напук на Европейски Съюз: Унгария получи нуклеарно гориво от Русия
Напук на Европейски Съюз: Унгария получи нуклеарно гориво от Русия

Доставката е била направена със самолет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР