Финландия трябва да спре да защитава терористични организации и да

...
Финландия трябва да спре да защитава терористични организации и да
Коментари Харесай

Турция: Финландия не приема сериозно опасенията за сигурността ни

Финландия би трябвало да спре да пази терористични организации и да одобри съществено опасенията за сигурността на Турция, в случай че желае да бъде призната в НАТО, сподели представителят на турския президент Реджеп Ердоган пред финландски вестник през днешния ден, съобщи Ройтерс.

" Проблемът не е, че Финландия няма да разбере Турция. Финландия отхвърля да одобри съществено опасенията за сигурността на Турция ", сподели по имейл шефът по връзките на турския президент Фахретин Алтун пред най-големия финландски ежедневник " Helsingin Sanomat ".

Турция възрази против присъединението на Финландия и Швеция към западния защитителен алианс на съображение, че приютяват хора, свързани с групировката на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Думите на Алтън отразяват това, което основният външнополитически консултант на Ердоган, Ибрахим Калин, сподели на американския си сътрудник в понеделник, призовавайки двете скандинавски страни да „ подхващат съответни стъпки във връзка с терористичните организации, които заплашват националната сигурност на Турция “.

„ В последна сметка държавното управление на Финландия би трябвало да реши кое е по-важно, да се причисли към НАТО или да отбрани този тип организации “, сподели Алтун пред вестника.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР