Финландия се насочва към оспорвани парламентарни избори на 2 април,

...
Финландия се насочва към оспорвани парламентарни избори на 2 април,
Коментари Харесай

Дни преди изборите трите водещи партии във Финландия са с почти равна подкрепа

Финландия се насочва към оспорвани парламентарни избори на 2 април, като трите най-големи партии получават съвсем равна поддръжка, сподели изследване на публичното мнение, оповестено от всекидневника Helsingin Sanomat и представено от " Ройтерс ".

Подкрепата за дясната опозиционна Национална съдружна партия понижа с един процентен пункт по отношение на предходната седмица до 19.8%, малко пред ръководещите социалдемократи и националистическата партия " Финландците " с поддръжка от по 19.2% всяка.

Лидерът на най-голямата партия във Финландия нормално става министър-председател, при изискване че може да сформира коалиция.

 Партия Партия " Финландците " желае мощно да понижи имиграцията, в случай че завоюва изборите

По този метод резултатът от гласуването в неделя ще реши дали водачът на Националната коалиция Петери Оропо или водачът на " Финландците " Рика Пура могат да заменят премиера Сана Марин от социалдемократите.

Тъй като понастоящем в Народното събрание са показани 10 партии, окончателното сформиране на държавно управление евентуално ще бъде предмет на съдружни договаряния след изборите, които ще продължат седмици наред.

Проучването е на Kantar Public и е извършено в интервала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР