Финландия показва, че за образованието трябва да се мисли по

...
Финландия показва, че за образованието трябва да се мисли по
Коментари Харесай

Роботи преподават чужди езици и математика във Финландия

Финландия демонстрира, че за образованието би трябвало да се мисли по различен метод. Ученици в Южна Финландия тази година имат неизмеримо огромно предпочитание да посещават часовете по британски език и математика - евентуално причина са нетрадиционните им учители - роботи. Може ли робот да учи децата и какви са преимуществата?


Той има неизчерпаемо самообладание да повтаря, в никакъв случай не кара учениците да се срамят от грешките си или пък да зададат въпрос и даже може да танцува Гангнам стайл. Елайъс е новият преподавател по британски в учебно заведение в южна Финландия.
Абиша Иния - ученичка: Забавно е, забавно и вълнуващо, само че и малко съм шокирана.
Елайъс приказва 23 езика, автоматизирано разпознава равнището на всеки възпитаник и задава въпроси, които са съобразени със знанията.
Рика Колунсарка - преподавател: Основната концепция е учениците да се включат в заниманията и да бъдат стимулирани. Елайъс е един от инструментите да въведем разнообразни извършения и разнообразни действия в часа.
Но най-голямото му преимущество е, че дава съумява да накара да приказва и най-срамежливите и свити възпитаници, настояват от компанията производител.
Йохана Хеминки - съосновател на компания за високи технологии: Децата могат да упражняват езика, без да се опасяват от неточности, един робот е по-достъпен - не се смее, когато сгрешат и не се уморява да повтаря думите.
За разлика от Елайъс, роботът преподавател по математика е по-малък и прилича бухал.

Двамата високо софтуерни учители във Финландия са част от пилотен план и ще бъдат назначени на непрекъсната работа единствено в случай че се откри, че реализират положителни резултати с децата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР